Persberichten stad Utrecht, 09.20 uur

Utrecht, 23-01-2007

Verkeerscontrole

UTRECHT - De politie heeft maandagmorgen en -middag een verkeerscontrole in de omgeving van de Amsterdamsestraatweg en de Einsteindreef uitgevoerd.

Tussen 07.00 en 14.15 uur werden in totaal 112 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het door het rode verkeerslicht fietsen, het niet hebben van fietsverlichting, het niet dragen van de autogordel en te hard rijden.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT - Bij een winkel aan de St. Jacobsstraat heeft de politie twee jongens aangehouden voor het stelen van kleding.

De beveiliging zag omstreeks 15.55 uur dat twee jongens zich verdacht in de winkel gedroegen. Uiteindelijk werd gezien dat het tweetal - beiden 15 jaar uit Utrecht - de beveiligingslabels van kleding probeerde te verwijderen. De jongens werden aangehouden en aan de inmiddels gewaarschuwde politie overgedragen. Tijdens de fouillering trof de politie twee tangetjes aan waarmee de jongens de labels wilden verwijderen.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT - In de nacht van maandag 22 op dinsdag 23 januari heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance reden agenten over de Vleutenseweg. Ter hoogte van de kruising met de Thomas a Kempisweg moesten de agenten vol in de remmen omdat een bestuurder door het rode verkeerslicht reed en bijna tegen de politieauto aanbotste.

De 35-jarige bestuurder uit Kampen kreeg een stopteken en werd aangesproken op zijn verkeersgedrag. Al snel roken de agenten een sterke alcohollucht in de auto. Na een eerste blaastest werd duidelijk dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 725 ug/l uit. Het rijbewijs werd ingenomen en met een proces-verbaal en een rijverbod van 10 uur werd de man naar huis gestuurd.