Oplossing voor naleving Wet financieel toezicht

Cybertech b.v.

Oplossing voor naleving Wet financieel toezicht

ALKMAAR, Nederland, January 23 /PRNewswire/ --
CyberTech Telecom Development en KPN hebben samen een oplossing gelanceerd waarmee financiële dienstverleners kunnen voldoen aan de 'Wet financieel toezicht' (Wft) welke per 1 januari 2007 in werking is getreden. De oplossing bestaat uit een Voice Recording systeem waarmee alle telefonische adviezen en transacties kunnen worden vastgelegd en geanalyseerd. Hiermee wordt voldaan aan de eis van de interne controle mogelijkheid, die onderdeel is van de Wft.

Doel van de Wft is de wetgeving voor de financiële markten doelgericht, marktgericht en inzichtelijk te maken. In de Wft zijn nagenoeg alle regels en voorschriften voor de financiële markten en het toezicht daarop samengebracht. De Wft legt onder andere vast aan welke kwaliteitskenmerken de financiële dienstverlening moet voldoen. Bijvoorbeeld wat betreft informatie..verstrekking, zoals niet-misleidende reclame, en zorgvuldige advisering. Ook is bepaald dat iedere financiële dienstverlener elk klantprofiel en financieel advies dient vast te leggen. Ook de totstandkoming en motivatie van ieder advies dient gedurende één jaar na de totstandkoming van de overeenkomst reproduceerbaar te zijn.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) is de gedragstoezichthouder voor de gehele financiële marktsector.

Om de toezichthouder in staat te stellen toezicht te houden op de naleving van de in de Wft gestelde regels, zijn financiële instellingen verplicht om te beschikken over een deugdelijke administratieve organisatie en een systeem van interne controle. Door de inzet van een Voice Recording systeem worden automatisch alle telefonische financiële adviezen en transacties opgenomen. Met behulp van een software applicatie kunnen daarna eenvoudig de telefoongesprekken worden teruggezocht en geanalyseerd op betrouw..baarheid en juistheid.

Het door CyberTech en KPN gelanceerde Voice Recording systeem is in het bijzonder geschikt voor financiële instellingen omdat het systeem aangesloten kan worden op elke KPN telefooncentrale, met slechts enkele toestellen, of voor speciale call center omgevingen. Wegens de hoge privacygevoeligheid van gesprekken met financiële instellingen, biedt het systeem een hoge mate van beveiliging. Hiermee wordt voorkomen dat niet-geautoriseerde personen de telefoongesprekken kunnen terugluisteren. Met een Evaluatie applicatie kunnen de opgenomen telefoongesprekken worden gemarkeerd voor nadere controle, en daarna met dezelfde applicatie ook geëvalueerd worden.

Om het vertrouwen in de financiële markten te vergroten is een zorgvuldige bewijslast over de correcte afhandeling van adviezen en transacties van belang. Met de door CyberTech en KPN gelanceerde Voice Recording oplossing kunnen financiële instellingen deze bewijslast eenvoudig en adequaat verzamelen.

Over CyberTech

CyberTech B.V. in Nederland ontwikkelt en produceert een brede reeks hardware- en softwareoplossingen voor de controle, reproductie, analyse en beoordeling van multimediacommunicatiemiddelen. CyberTech streeft ernaar om innovatief te zijn door zich te richten op unieke telecommunicatieoplossingen met toegevoegde waarde. De oplossingen worden, ofwel als eindgebruikerversie of als OEM-versie, gedistribueerd door een wereldwijd netwerk van gecertificeerde agenten, distributeurs en technologiepartners. Enkele toonaangevende merken en Recording producenten in de wereld gebruiken interfaces van CyberTech in hun producten.

Over KPN

KPN biedt telefoon-, internet- en televisiediensten aan klanten door gebruik te maken van het vaste netwerk in Nederland. Voor zakelijke klanten biedt KPN zowel nationaal als internationaal een breed scala aan diensten, variërend van spraak-, internet- en datadiensten tot het volledige beheer van uitbestede ICT-diensten. Aan zowel particuliere als zakelijke klanten worden in Nederland, Duitsland, België en West-Europa mobiele diensten aangeboden.

In 2005 bedroegen de opbrengsten van KPN in totaal EUR 11.936 miljoen en was de EBITDA EUR 4.724 miljoen. Per 30 september 2006 bediende KPN met 28.412 medewerkers (25.921 fte's) 6,1 miljoen klanten met een vaste telefoonaansluiting en 2,3 miljoen internetklanten in Nederland alsmede 22,9 miljoen mobiele klanten in Duitsland, Nederland en België. KPN is in 1989 verzelfstandigd. De aandelen zijn genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt.

Contact: