Persberichten district Lekstroom, 10.10 uur

Utrecht, 23-01-2007

Bromfiets zonder kenteken

IJSSELSTEIN - Twee jongens van 16 en 15 jaar uit IJsselstein zijn maandag aangehouden bij een verkeerscontrole. Agenten controleerden de twee omstreeks 14.30 uur op de Parallelweg in verband met een melding van een verdachte situatie. Niet bleek dat de jongens daar iets mee te maken hadden.

s Ochtends was de 16-jarige jongen echter al staande gehouden op de Schuttersgracht omdat zijn bromfiets geen kentekenplaat had, maar nog steeds een oud verzekeringsplaatje. Omdat hij verklaarde dat het kenteken besteld was, kreeg hij het voordeel van de twijfel op voorwaarde dat hij er niet meer mee zou rijden.

s Middags zagen de agenten de brommer weer rijden met de twee IJsselsteiners er op. Ze stapten meteen af. Vervolgens gaven ze de agenten een grote mond en deden moeilijk toen ze zich moesten legitimeren. Daarop werden ze aangehouden en meegenomen naar het bureau. Beiden staan bekend als veelplegers. Hun ouders zijn geïnformeerd. De bromfiets werd in beslag genomen voor technisch onderzoek.

Mishandeling

IJSSELSTEIN Drie jongens uit IJsselstein, twee van 17 en één van 16 jaar, zijn maandag aangehouden op verdenking van mishandeling of betrokkenheid daarbij.

Omstreeks 17.30 uur liepen een 23-jarige man uit IJsselstein en zijn moeder over de Overtoom toen ze twee van hem luidkeels hoorden telefoneren. De man maakte daarop een opmerking over hun grove taalgebruik, waarna hij door een van hen werd geslagen en geschopt en door de ander geduwd. Vervolgens kwam er een derde jongen op een scooter het tweetal oppikken.

Aan de hand van het kenteken kwam de politie bij de verdachten terecht. Alle drie werden aangehouden. De twee 17-jarige verdachten mochten nog dezelfde avond weer naar huis. De 16-jarige verdachte zit nog vast.

Brandstichting

VIANEN Wegens brandstichting bij speelkasteel Amaliastein zijn maandag drie jongens uit Vianen (12 tot en met 14 jaar) aangehouden. Een getuige belde omstreeks 16.00 uur naar de politie dat drie jongens bezig waren fikkie te stoken met behulp van benzine. Agenten troffen in de buurt het drietal aan dat aan het signalement voldeed. Ze roken naar benzine. Onderzoek op de plek van het brandje, leerde dat er verder geen schade was. De jongens worden in overleg met de ouders naar Bureau Halt gestuurd voor een alternatieve straf.