Gemeente Aalten


23-01-2007
Nieuwsbrief Duolocaties Scholen Dinxperlo januari 2007

In 2006 heeft de gemeenteraad een ingrijpend besluit genomen over de toekomst van het onderwijs in Dinxperlo.
Het besluit houdt in dat alle basisscholen in Dinxperlo zullen worden vervangen door nieuwbouw. In de vorm van multifunctionele duolocaties, in combinatie met sport- en welzijnsvoorzieningen. Deze duolocaties zijn gepland op de huidige plaatsen van de ds. van Dijkschool en de st. Liboriusschool.
Ook zal voor de vestiging van Schaersvoorde in Dinxperlo nieuwbouw worden gerealiseerd en wel
op de plek van CBS 't Welink.
Om deze werkzaamheden op te kunnen starten, is een startkapitaal nodig; bijv. voor advies- en architectkosten. Voor het gebruik van dat startkapitaal was de eerst goedkeuring nodig van de provincie Gelderland.
Gelukkig is in december j.l. bericht ontvangen dat de provincie akkoord gaat met het voorbereidingskrediet voor het scholenproject. We kunnen nu dus aan de slag!!!
Allereerst zullen wij een plan van aanpak samenstellen. Vervolgens wordt een programma van eisen gemaakt waarin alle wensen van de gebruikers van de gebouwen in beeld worden gebracht. In deze fase zal worden bekeken welke vormen van samenwerking en gezamenlijk gebruik mogelijk zijn.
Omdat er sprake is van een project waarbij veel instellingen en personen zijn betrokken, zullen wij ernaar streven om alle belanghebbenden zoveel mogelijk bij de planvorming te betrekken. De omwonenden maken hier vanzelfsprekend ook deel van uit. Binnenkort zullen de voorbereidende werkzaamheden worden opgestart. Zodra er concrete zaken aan de orde zijn, wordt u nader geïnformeerd. Wij willen dit doen o.a. in de vorm van periodieke Nieuwsbrieven. Met de omwonenden zal, zodra er concrete zaken zijn, een bijeenkomst worden belegd.
De ervaring leert dat projecten in deze orde van grootte minimaal 1 ½ jaar voorbereiding vragen voordat met de feitelijke bouw kan worden begonnen.
Rond de bouw van de Schaersvoorde-locatie op 't Welink zijn nog geen concrete zaken te melden. De komende tijd zal worden bezien op welke wijze hier invulling aan kan worden gegeven.
Wij zijn er ons van bewust dat deze projecten een flinke impact hebben op het voorzieningenniveau van Dinxperlo. Zij zullen een nieuwe impuls geven aan de ontwikkeling van zowel het onderwijs als ook de welzijns- en sportinstellingen.
Voorwaarde voor het welslagen is een positieve samenwerking tussen alle partijen en een goede communicatie. Wij zullen ons best doen om een maximaal rendement te behalen.
Aanspreekpunt / budgethouder voor het project is de heer G.W. Jansen, medewerker afdeling
Welzijn / Onderwijs bij de gemeente Aalten.
Telefoonnummer: 0543-493251.
Emailadres: w.jansen@aalten.nl w.jansen@aalten.nl Aalten, januari 2007
Wim Jansen