Politie Haaglanden

Persberichten 23 januari

Haaglanden, 23-01-2007

Schietpartij zonder letsel

Den Haag - De politie kreeg maandagavond 22 januari omstreeks 22.15 uur meerdere meldingen dat in een woning aan de Lobattostraat geschoten werd. Bij de woning aangekomen, troffen agenten hulzen en een vernielde voordeur aan. In de woning werden zes Poolse mannen, leeftijden variërend van 26 tot 48 jaar, aangehouden. Getuigen meldden de agenten dat vlak na de schietpartij drie mannen in een BMW waren gestapt en weggereden. Politieagenten zagen deze BMW korte tijd later op de Maanweg rijden en zetten de achtervolging in die eindigde op de A4 ter hoogte van Leiden. Drie Hagenaars, in leeftijd variërend van 29 tot 33 jaar zijn aangehouden. De politie onderzoekt deze zaak.

Vrouw gewond na aanrijding

Den Haag - Een 33-jarige Haagse raakte maandagavond 22 januari rond 20.15 uur gewond toen twee jongens op een scooter haar bij het oversteken van de Van Zeggelenlaan aanreden. De scooter kwam vanaf de Goeverneurlaan en reed volgens getuigen met hoge snelheid slingerend over de busbaan. De overstekende vrouw kon de scooter niet ontwijken. Zij klapte met haar hoofd tegen de grond en raakte daarbij gewond. De jongens op de scooter reden na het ongeval met hoge snelheid verder. De politie stelt een onderzoek in.

Kelderboxinbrekers aangehouden

Den Haag - Naar aanleiding van een melding van een kelderboxinbraak op de Cannenburglaan hebben politieagenten maandagavond omstreeks 23.00 uur drie jongens aangehouden. De verdachten (drie Hagenaars van 15, 17 en 18 jaar) namen de benen toen zij de politie zagen, maar agenten vatten hen toch in de kraag. De drie jongemannen zijn aangehouden en naar het bureau overgebracht.

Lockerkrakers betrapt

Den Haag - In sport- en recreatiecentrum De Uithof aan de Jaap Edenweg zijn maandagmorgen omstreeks 11.15 uur twee jongens betrapt op het openbreken van een locker. De jongens, twee Hagenaars van respectievelijk 16 en 19 jaar, werden gezien toen zij één van de lockers openbraken en de inhoud wegnamen. Tegenover agenten bekenden beide verdachten hun aandeel in de kraak. De jongste verdachte is, gezien zijn leeftijd, doorverwezen naar Bureau Halt voor een alternatieve straf. De andere verdachte moet zich voor de rechter verantwoorden. De buit zal worden teruggeven aan de aangevers.

Gesnapt zonder rijbewijs

Den Haag - Surveillerende agenten hebben maandagmiddag omstreeks 12.15 uur een man aangehouden voor het veroorzaken van een aanrijding en het rijden zonder rijbewijs. De 43-jarige Hagenaar reed in zijn auto over de Beresteinlaan toen hij de agenten opviel en zij besloten hem te volgen en te controleren. Vlak voordat de man zijn voertuig aan de kant van de weg parkeerde, schampte hij een geparkeerd staande auto. Bij controle van zijn rij- en kentekenbewijs bleek dat het rijbewijs van de man geschorst was. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat de man nog een bedrag van 982,52 had openstaan aan boetes. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt en zijn boetes zijn betaald.

Op heterdaad betrapt

Den Haag - Agenten van Politie Haaglanden hebben dinsdagmorgen omstreeks 03.45 uur drie inbrekers van 15 en 18 jaar op heterdaad betrapt in een sigarenwinkel op de Ambachtsgaarde. De agenten waren naar de Ambachtsgaarde gestuurd omdat daar op dat moment een inbraak plaats zou vinden. Ter plaatse stond een van de verdachten op de uitkijk en was een tweede aan het inbreken terwijl de derde verdachte in een vluchtauto wachtte. Het drietal werd op de Wantsnijdersgaarde aangehouden in de auto. De inbraak in de sigarenwinkel bleek niet te zijn geslaagd. Twee getuigen hebben alles gezien en een verklaring afgelegd. Politie Haaglanden doet onderzoek naar de exacte toedracht van de poging tot inbraak en heeft de ouders van de minderjarige verdachte in kennis gesteld.

Politie zoekt getuigen beroving scooter

Den Haag - De politie zoekt getuigen van een beroving van een mat zwarte scooter met rode velgen op de Dagelijkse Groenmarkt. Een 38-jarige Haagse stapte dinsdag 23 januari rond 23.00 uur tegenover het Casino op haar scooter, toen zij twee licht getinte mannen uit de richting van de Riviervismarkt aan zag komen met een oude damesfiets. Eén man tussen de 18 en 23 jaar, met een normaal postuur en donker haar gaf het slachtoffer een duw. Hierdoor viel zij en kreeg ze de scooter op haar benen. Op dat moment pakte de verdachte de scooter op en reed ermee weg in de richting van de Gravenstraat. De tweede man, tenger postuur, tussen 18-23 jaar, mager gezicht, onderaan krullend haar, ging op de fiets weg in dezelfde richting. Heeft u informatie die de politie helpt bij het opsporen van de verdachten? Neem contact op met de recherche van politiebureau Jan Hendrikstraat via: 0900 - 8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via: 0800 - 7000.

Jongen van mobiel beroofd

Delft - Een 15-jarige jongen uit Rijswijk liep al bellend 21 januari om 19.50 onder het tunneltje naar perron 1 bij NS station Delft. Twee jongens benaderden hem van achteren en een van hen rukte de telefoon uit zijn handen. Het slachtoffer zag de jongens wegrennen en beschreef hen als kleiner dan 1 meter 75. De ene jongen droeg een zwarte jas met zilver aan de bovenkant en een donker petje. De andere jongen droeg een zwarte jas.

Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de verdachten? Belt u dan naar 0800-8844. Liever anoniem? Dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0900-7000

Voor politieagent spelen

Zoetermeer De politie kreeg maandagmiddag 22 januari een melding dat een automobilist op de Zuidweg nogal langzaam reed. Toen de melder de auto inhaalde en de bestuurder op zijn rijgedrag wees, hield deze een bord met daarop POLITIE omhoog. De melder gaf het kenteken van de auto door aan de politie. Deze hield de bestuurder een 58-jarige automobilist uit Zoetermeer even later staande. Tegen de politieagenten verklaarde de automobilist dat hij dit bord ooit had gevonden en dit meestal gebruikte om te parkeren. De politieagenten namen het bord mee en gaf de automobilist een waarschuwing. .

Fietser gewond na aanrijding

Nootdorp Een 73-jarige fietser uit Pijnacker is maandag 22 januari omstreeks 11.30 uur op de Oudeweg nabij de Dobbeplas gewond geraakt na een aanrijding. Een 57-jarige automobiliste uit Nootdorp zag de fietser te laat. De fietser viel en hield aan de aanrijding een hoofdwond, een kapotte bril en fiets over. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

Auto rijdt door na ongeval

Wateringen Een 62-jarige vrouw uit Wateringen reed 22 januari om 15.15 uur op het fietspad aan het Oosteinde in de richting van Rijswijk. Voor haar sloeg een auto onverwacht rechtsaf, waardoor de Wateringse niet meer op tijd kon remmen en viel. De personenauto die de vrouw raakte, reed door. De vrouw heeft schade aan haar bromfiets en heeft haar lichte verwondingen op de Eerste Hulp laten behandelen.

Uitkijken bij een uitrit

Maasland Een onbekend gebleven bromfietser is maandagmiddag 22 januari rond 16.00 uur gewond geraakt toen hij op de Westgaag werd aangereden door een automobilist. De auto kwam uit een uitrit rijden en reed de bromfietser aan. De bromfietser is met letsel aan zijn been vervoerd naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de precieze toedracht van het ongeval.

Fiets verlicht

Wassenaar Bij een controle aan de Deijlerweg bekeurde de Politie Haaglanden 22 januari in een half uur vijftien van de honderd passerende fietsers. Zij voerden niet de juiste fietsverlichting en kregen een boete van 20,-

Brandende lantaarnpaal

Voorburg Een bestelbusje ramde 22 januari om 07.35 een lantaarnpaal aan de Prinses Mariannelaan, waarna de lantaarnpaal in brand vloog. De bestuurder, een 24 jarige man uit Zoetermeer, zei tegen zijn bijrijder dat hij zich niet lekker voelde en kreeg het niet meer voor elkaar om het busje veilig aan de kant te zetten. De brandweer bluste de paal en de ambulance vervoerde de man naar het ziekenhuis.