Politie Limburg-Noord

Motorrijder moet rijbewijs inleveren

Datum: 23-01-2007
Tijd bericht: 10:16
Plaats: Evertsoord
Een 37-jarige inwoner van Helden heeft maandagavond op de Middenpeelweg voorlopig voor het laatst op zijn motor gereden. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd, omdat de man met een snelheid van 196 km/u over de weg vloog.

Tijdens een surveillance met de video-auto signaleerden politiemensen van het Verkeershandhavingsteam de snelle motorrijder en volgden hem enige tijd. Hierbij werd een gemiddelde snelheid van 173 km/u gemeten, met een piek van 196, terwijl terplaatse 80 km/u is toegestaan. De motorrijder werd staande gehouden en moest zijn rijbewijs afgeven. Dit wordt naar de officier van justitie gezonden, die beslist wanneer de man dit terug krijgt.

Onopvallende videosurveillance
In de videoauto kunnen agenten weggebruikers onopvallend volgen, terwijl geavanceerde videoapparatuur de gedragingen en de gemiddeld gereden snelheid over langere afstand registreert. Onopvallende videoauto's (en motoren) worden vooral gebruikt om grove snelheidsovertredingen aan te pakken. Sommige korpsen voeren er algemene surveillances mee uit, terwijl andere korpsen voor een dadergerichte aanpak kiezen. De surveillanten weten meestal wel wie de echte 'verkeerscriminelen' in hun regio zijn. Komen ze zo'n bestuurder tegen, dan kan de onopvallende surveillance voldoende materiaal opleveren om deze bestuurder te beboeten danwel het rijbewijs in te vorderen.