Politie Flevoland

Auto's vernield en opengebroken

Almere, 23-01-2007 o In diverse wijken van Almere zijn afgelopen weekend tenminste twintig autos opengebroken. In alle gevallen zijn een of meerdere ruiten vernield en in driekwart van de gevallen werden goederen uit de auto gestolen. De meeste automobilisten deden aangifte via internet op de site www.politie.nl.
In Almere Buiten werden in het weekend de meeste auto-inbraken gepleegd en moesten tien autoruiten het ontgelden. Daarbij zijn onder meer connectors, drie navigatiesystemen, twee fotocameras, CDs, een laptop, een rijbewijs en speelgoed gestolen.
Almere Stad kreeg te maken met vijf auto-inbraken, twee vernielde autos en diefstal van een auto. Bij de inbraken werden met name CD-spelers, navigatieapparatuur, CDs en zonnebrillen ontvreemd. En in Almere Haven zijn bij twee auto-inbraken een autoradio en een speaker gestolen.
De politie verzoekt automobilisten alle waardevolle (losse) goederen uit de auto mee te nemen. Ook de houders van bijvoorbeeld navigatieapparatuur. Die kunnen immers een aanwijzing zijn voor auto-inbrekers dat er waardevolle spullen in de auto aanwezig zijn.