Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Zwollenaar aangehouden na bedreiging

Publicatiedatum: 23-1-2007 10:53:08

Nijkerk - Een 44-jarige man uit Zwolle is dinsdagochtend op het NS-station in Nijkerk aangehouden wegens bedreiging. De man zou een medewerkster van de stationswinkel hebben bedreigd met de dood. Het slachtoffer riep de hulp in van de politie die de Zwollenaar op het perron aanhield. Volgens het slachtoffer had de man al eerder een toegangsverbod gekregen na wangedrag. Toen hij toch de zaak binnenkwam en daarover werd aangesproken zou de Zwollenaar gedreigd hebben een pistool te pakken en het slachtoffer daarmee neer te schieten. Door het slachtoffer is aangifte gedaan; de Zwollenaar is ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man door dak gezakt en gewond

Publicatiedatum: 23-1-2007 10:52:39

Ede - Bij een bedrijfsongeval in Ede is maandagochtend een 30-jarige man uit Eibergen gewond geraakt. De man was tijdens werkzaamheden door het dak gezakt van een pand aan de Lunterseweg en maakte een val van ongeveer twee meter hoogte. Als gevolg van de val had de Eibergenaar vermoedelijk letsel aan zijn ribben opgelopen. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Bennekommer (16) lichtgewond bij aanrijding

Publicatiedatum: 23-1-2007 10:51:57

Ede - Op de Bennekomseweg in Ede is maandagochtend een zestienjarige jongen uit Bennekom aangereden door een auto. De jongen was daarbij lichtgewond geraakt. De aanrijding gebeurde omstreeks half tien toen de jongen met zijn fiets de rijbaan wilde oversteken. Een naderende auto, bestuurd door een 39-jarige vrouw uit Bennekom, had de jongen kennelijk te laat gezien waarna hij werd geschept. De vrouw was bij de aanrijding met de schrik vrij gekomen. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Lunterenaar raakt rijbewijs kwijt na roekeloos rijden
Publicatiedatum: 23-1-2007 10:51:19

Nijkerk - De Nijkerkse politie heeft maandag het rijbewijs ingevorderd van een 23-jarige Lunterenaar nadat hij betrapt was op roekeloos rijden. Agenten zagen de man even voor het middaguur over de Amersfoortseweg richting Nijkerk rijden. Daarbij viel op dat hij voor de spoorwegovergang een rij autos inhaalde. Vervolgens zagen de agenten hem een rotonde linksom oprijden en een verkeersheuvel links passeren. Op de Ds. Kuypersstraat, nabij een school, werden snelheden bereikt van tussen de 90 en 120 km/u terwijl daar maximaal 50 gereden mag worden. De agenten wisten de man aan het eind van de Ds. Kuypersstraat tot staan te brengen en vorderen direct zijn rijbewijs in. Van drankgebruik bleek evenwel geen sprake. Volgens de Lunterenaar had hij rustig gereden en niet te hard. Justitie beslist over de teruggave van het document.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Edenaar opgepakt na mishandeling plaatsgenoot

Publicatiedatum: 23-1-2007 10:50:33

Ede - Een achttienjarige Edenaar is maandagavond door de politie in zijn woonplaats opgepakt wegens mishandeling van een zestienjarige plaatsgenoot. De twee bleken elkaar te kennen en zouden rond vijf uur op straat in de wijk Veldhuizen woorden hebben gekregen. De achttienjarige zou daarbij het slachtoffer hebben geschopt en geslagen. De zestienjarige was daarbij op de grond gevallen waarna de Edenaar nog enkele malen zou hebben geschopt. Het slachtoffer meldde zich na het voorval met een bloedende hoofdwond in het politiebureau voor het doen van aangifte. Agenten gingen vervolgens op zoek naar de verdachte Edenaar. De jongen meldde in de loop van de avond zelf bij de politie waarna hij werd aangehouden. De Edenaar is in verzekering gesteld. De aanleiding tot de mishandeling moet gezocht worden in de relationele sfeer, aldus de politie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053