Gemeente Alkmaar


Ontwerp een poster en win een workshop graffitispuiten!

rode lijn

19 januari 2007

Knip, plak, teken of schilder een poster over de veiligheid op school en win een workshop graffitispuiten of een vaardigheidstraining bij de politie. Dát is de doelstelling van de posterwedstrijd `Veilige School', georganiseerd door de gemeente Alkmaar.

Alle leerlingen vanaf twaalf jaar van een Alkmaarse school voor het (speciaal) voortgezet onderwijs mogen meedoen aan de posterwedstrijd. In groepjes van maximaal drie personen kan men een poster ontwerpen voor het thema `Veilige School'. Het formaat van de poster is A3 (420
* 297 mm), de keuze voor de techniek en compositie is vrij. Om iedereen een eerlijke kans te geven is de wedstrijd ingedeeld in drie categorieën: onderbouw (tot ± 15 jaar), bovenbouw (vanaf ± 15 jaar) en praktijkschool. De scholen zijn verantwoordelijk voor het inzenden van de ontwerpen.

Interactief stemmen
Vanaf 16 maart kunnen jongeren op www.jongalkmaar.nl en www.alkmaar.nl op hun favoriete ontwerp stemmen. De gemeente kiest uit alle ingezonden posters op basis van vormgeving en originaliteit 21 ontwerpen (zeven per categorie) uit voor de interactieve beoordeling op internet. De drie populairste ontwerpen per categorie worden tijdens de prijsuitreiking voorgelegd aan een vakjury, die direct de prijswinnaars bekendmaakt.

De prijswinnaars kunnen kiezen tussen twee hoofdprijzen. Een workshop graffitispuiten of een vaardigheidstraining (met o.a. handboeientraining en zelfverdedigingvaardigheden) van de politie. Daarnaast neemt de gemeente de drie winnende ontwerpen in productie als poster en ansichtkaart. De drie winnende ontwerpen komen op alle scholen voor het (speciaal) voortgezet onderwijs in Alkmaar verspreid.

Convenant Veilige School
Om de noodzaak van veiligheid op school onder de aandacht te brengen heeft de gemeente in samenwerking met alle Alkmaarse scholen voor het (speciaal) voortgezet onderwijs, het Openbaar Ministerie en de politie het convenant `Veilige School' opgesteld. De gemeente wil dat leerlingen, docenten en andere betrokkenen meer nadenken over veiligheid op school en sneller actie ondernemen als er sprake is van geweld, drank- en drugsmisbruik, diefstal of een onveilige situatie.

22 januari 2007