Persberichten Heuvelrug, 10.45 uur

Utrecht, 23-01-2007

Lastige klant

MAARN - Een 57-jarige vrouw uit Maarn is maandagavond aangehouden omdat zij dronken in haar auto reed.

De politie trof de vrouw omstreeks 21.15 uur aan in een horecagelegenheid in Maarn. Ze was kennelijk dronken want kon niet blijven staan en viel ook van haar stoel. De agenten waarschuwden de vrouw niet te gaan rijden en boden aan ander vervoer te regelen. Daar wenste ze geen gebruik van te maken.

Kort daarop zagen de agenten de vrouw toch rijden over de Vossenlaan. Daarbij slingerde ze hevig en reed ze bijna de politieauto aan. De vrouw weigerde haar medewerking aan de blaastest en sloeg een van de agenten meermaals.

Ook op het bureau bleef ze recalcitrant en agressief. Ze weigerde de ademanalyse. De vrouw werd ter ontnuchtering in een cel geplaatst. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt wegens weigering van de ademanalyse.

Alcoholcontrole

VEENENDAAL De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag door hele Veenendaal gecontroleerd op alcoholgebruik in het verkeer. Tien bestuurders moesten een blaastest afleggen, maar niemand had te veel gedronken. Wel kregen twee automobilisten een bekeuring omdat hun voorbanden te glad waren.