Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 23 januari

* POLITIE HOUDT VERDACHTEN INBRAAK AAN
Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum hield dinsdag in de vroeg ochtenduren twee Rotterdammers aan na een inbraak in een bibliotheek aan het Gerrit Sterkmanplein. Rond drie uur zagen de surveillerende agenten dat twee mannen, waarvan één op een brommer, er vandoor gingen toen zij de politiemensen zagen. De achtervolging werd rennend ingezet, wat in de tuin van de Schietbaanstraat leidde tot de aanhouding van de 22-jarige Rotterdammer. Aan de hand van camerabeelden werd op de Adrianastraat de tweede verdachte, een 20-jarige Rotterdammer, aangehouden. Uit onderzoek bleek dat in een bibliotheek aan het Gerrit Sterkmanplein was ingebroken en dat een aantal computers waren klaargezet om mee te nemen. Het tweetal is voor nader verhoor en onderzoek overgebracht naar het politiebureau.


* JONGEN NA BEDREIGING MES AANGEHOUDEN
SCHIEDAM - Een 14-jarige jongen uit Schiedam werd maandagmiddag aangehouden na een bedreiging op de Monseigneur Nolenslaan. Omstreeks half drie kreeg de jongen, om nog onbekende redenen, onenigheid met een 15-jarige plaatsgenoot. De verdachte zou hierbij het slachtoffer met de dood bedreigd hebben. Gealarmeerd politiepersoneel hield de 14-jarige jongen, in het bezit van een mes, in de omgeving aan. Hij is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.


* AFHAALRESTAURANT OVERVALLEN; GETUIGEN GEZOCHT

ROTTERDAM-DELFSHAVEN- Een afhaalrestaurant aan de Willem Buytewechstraat is maandagavond omstreeks half elf overvallen door twee onbekend gebleven mannen. De 30-jarige eigenaar van de zaak werd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bedreigd, waarna de overvallers er met een onbekend gebleven geldbedrag vandoor gingen. Er is een beknopt signalement bekend van de verdachten. Het gaat om twee jonge mannen, van zo'n 15 a 16 jaar oud, beiden in het donker gekleed. De politie wil graag spreken met mensen die getuige zijn geweest van de overval of anderszins informatie hebben die kan bijdragen de zaak op te lossen. Zij kunnen bellen met de politie via 0900-8844. Anoniem iets melden kan ook, via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.