Persberichten Eemland zuid, 11.00 uur

Utrecht, 23-01-2007

Geweldplegers

LEUSDEN- Op maandagmiddag werden twee geweldplegers aangehouden. Omstreeks 16.30 uur fietste een 18-jarige man uit Leusden over de Randweg en uit tegenovergestelde richting kwamen twee mannen fietsen. De man kwam bijna in aanrijding met de twee. De mannen draaide vervolgens om en gingen achter de man aan. Plotseling kreeg de man van een van de mannen een klap op zijn hoofd. De politie werd gewaarschuwd en kon in de omgeving twee mannen in de leeftijd van 18 jaar uit Leusden aanhouden en insluiten voor verhoor. De man liep geen letsel op.

Ontmantelde kwekerij

AMERSFOORT- Op maandagochtend werd een ontmantelde kwekerij aangetroffen in een woning aan de Govert Flinckstraat. Na binnengekomen informatie ging de politie poolshoogte nemen en troffen een ingerichte kwekerij aan. Er waren geen planten meer aanwezig in het gebouw. Er hadden ongeveer 330 planten gestaan. De apparatuur werd ingenomen. Tegen de 44-jarige bewoner zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Winkeldieven aangehouden

AMERSFOORT- Op maandagmiddag werden drie verdachten aangehouden voor winkeldiefstal. Omstreeks 13.45 uur kreeg de politie de melding dat drie mannen parfum hadden gestolen uit een winkel aan de Utrechtsestraat. De mannen waren al weg maar de agenten konden wel de goede bewakingsbeelden bekijken. De agenten gingen op zoek en in de stad werden de drie verdachten afzonderlijk van elkaar aangetroffen. Het trio, 40 tot 42 jaar oud uit Amersfoort, werd verhoord en tegen hen zal proces-verbaal opgemaakt..