Politie Gelderland-Zuid

Politie onderzoekt mishandeling

Nijmegen, 23-01-2007 o De politie stelt een onderzoek in naar een mishandeling die zondagmiddag omstreeks 16:15 uur plaatsvond op de Molenstraat in Nijmegen. Een 14-jarige jongen uit deze plaats raakte hierbij lichtgewond.

Het slachtoffer had samen met twee vriendjes een boodschap gedaan in een winkel in de Molenstraat en wilde net op zijn fiets stappen toen een groepje jongens, die hij ook al gezien had in de winkel, naar hem toe kwam lopen. Een van de jongens, vermoedelijk de leider van de groep, sprak het slachtoffer aan en spuugde de 14-jarige in zijn gezicht. Meteen daarna kreeg hij een vuistslag op zijn gezicht. Vervolgens begonnen meerdere jongens uit de groep het slachtoffer ook aan te vallen. De 14-jarige werd, terwijl hij op de grond lag, meerdere malen tegen zijn lichaam geschopt en geslagen. Omstanders die de mishandeling zagen gebeuren schoten vervolgens direct te hulp. Het groepje jongens sloeg hierna op de vlucht en wist te ontkomen.

Direct na de melding heeft de politie een onderzoek ingesteld. Diverse getuigen zijn inmiddels al gehoord. De 14-jarige heeft aangifte gedaan van openlijke geweldpleging.

(10)