Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

De deelgemeente vraagt uw mening

Met enige regelmaat laat het deelgemeentebestuur onderzoeken wat u van het gevoerde beleid vindt

Dit zogenoemde belevingsonderzoek combineert het bestuur met feitelijke gegevens omtrent allerlei zaken die in de deelgemeente spelen. En de combinatie van gegevens levert waardevolle informatie over de stand van zaken in de deelgemeente, uw mening als bewoners daarover en over de uitgangspunten van het beleidsprogramma. Leveren de bestuurlijke inspanningen en het ambtelijke werk de resultaten die het bestuur voor ogen heeft?

Er bestaat een goede kans dat u een dezer dagen wordt gevraagd om uw mening te geven. Onderzoeksbureau Trendview belt u hiervoor op of spreekt u op straat aan. Laat ons weten wat u van uw woonomgeving vindt en van het gevoerde beleid.

Beleid maken is één. Beleid zo uitvoeren dat de gewenste resultaten worden behaald is nog wat anders. Daarom houdt het deelgemeentebestuur de vinger aan de pols door middel van herhaald onderzoek naar de stand van zaken. Als u gebeld wordt of op straat aangesproken wordt door medewerkers van bureau Trendview, die zeggen onderzoek uit te voeren in opdracht van de deelgemeente IJsselmonde, dan is dat uw kans om te laten horen wat u van bepaalde zaken vindt.

De vragen gaan over alle aspecten van het deelgemeentelijk beleid. Bijvoorbeeld of u zich veilig voelt en of u rapportcijfers wil geven voor de veiligheid in uw woonomgeving. Maar ook of u vindt dat u invloed kunt uitoefenen op het deelgemeentelijk beleid. Of u weet dat er bouwplannen worden uitgevoerd. Hoe u geholpen wordt aan de deelgemeentelijke balies. Of u deelraadsbestuurders of deelraadsleden bij naam kent. Of u het IJsselmonde Magazine leest. Welke rapportcijfers u geeft aan de winkelvoorzieningen, aan het onderhoud van het openbaar groen en aan de fietspaden. Over een breed scala van onderwerpen wordt dus uw mening gevraagd.

Doet het deelgemeentebestuur nog iets met uw mening? Zoals eerder gezegd is dit belevingsonderzoek, waaraan u gevraagd wordt om mee te doen, een van de twee elementen om te meten hoe het staat met de uitvoering van het deelgemeentelijk beleidsprogramma. Deel twee bestaat uit onderzoek naar feiten als hoe vaak wordt het gras gemaaid, hoeveel woninginbraken zijn er geweest, hoeveel ouderen maken gebruik van zorgvoorzieningen en collectief vervoer, hoeveel verkeersongevallen vinden er plaats, enz. De combinatie van de feitelijke gegevens en uw beleving van zaken geeft de deelraad en het dagelijks bestuur een goede vingerwijzing hoe het verder moet met het beleid. Bij de jaarlijkse begrotingsbehandeling speelt deze informatie een belangrijke rol.