Deelgemeente Charlois Rotterdam

Parkeren van vrachtwagens

Er worden in de deelgemeente Charlois nogal eens vrachtwagens geparkeerd op plekken waar dat niet mag. Al in 2001 wees het dagelijks bestuur plekken aan in de deelgemeente waar parkeren van vrachtwagens verboden is. Maar er zijn ook plaatsen waar dit juist wel mag.

Onder een vrachtwagen is in dit geval een voertuig dat een lengte heeft van meer dan 6 meter of een hoogte van meer dan 2,40 meter.

Het dagelijks bestuur kan om twee redenen het vrachtwagen parkeren verbieden:

1. omdat het onevenredig beslag legt op de beschikbare parkeerruimte
2. en omdat het het uiterlijk aanzien van de deelgemeente aantast.

Verboden te parkeren
Om het uiterlijk aanzien van de gemeente te beschermen zijn enkele plaatsen aangewezen waar parkeren van vrachtwagens altijd verboden is:


- de noordzijde van het gedeelte van de Oldegaarde dat ligt tussen de Vaanweg en de Zuiderparkweg


- de Charloise Lagedijk en


- de Driemansteeweg

Onbeperkt parkeren
Waar mag u wel onbeperkt uw vrachtwagen parkeren? Hieronder treft u een overzicht aan van locaties voor vrachtwagen parkeren zonder beperking.

Carnisse: Van Eversdijckhof;

Heijplaat: Bunschotenweg (tot aan de Arie den Toomweg), Heijplaatweg en Arie den Toomweg (aan één zijde);

Oud Charlois: Korte Plompertstraat, Plompertstraat, Ponserpad, Rietdijk (op de secundaire weg) en Waalstraat;
Pendrecht: Aploniastraat, Dorpshof (voor het deel tegen het Kalverpad, niet ter hoogte van de bebouwing), Dorpslaan, Hansweertstraat (met uitzondering van vrijdagmiddag 16.00 uur tot zondagavond 22.00 uur), Raamsdonkweg zuidzijde en Zuiderparkweg;

Tarwewijk: Brielselaan (noordelijke rijbaan), Maashaven zuidzijde;

Wielewaal: Brammertstraat (openbaar gedeelte);

Wielewaal/Oud Charlois: Waalhaven O.Z. (met uitzondering van het gedeelte tussen de Sluisjesdijk en de Waalhaven Noordzijde); Zuidwijk: Maeterlinckweg tot 30 meter voor de ingang van het crematorium, Zuiderparkweg, (tussen de Slinge en de Sliedrechtstraat).

Verder is het merendeel van de wegen in Charlois aangewezen als plaatsen waar het parkeren van grote voertuigen deels niet is toegestaan omdat dit een onevenredig beslag legt op de beschikbare parkeerruimte. Het parkeren van vrachtauto's in deze straten mag alleen op maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 en 18.00 uur.