Deelgemeente Charlois Rotterdam

Veilig Ondernemen Charlois gaat door

ondertekening convenant Project Veilig Ondernemen Charlois De deelgemeente Charlois neemt het Project Veilig Ondernemen Charlois over. Op donderdag 18 januari is hiertoe een borging- en beheerconvenant ondertekend, onder meer door portefeuillehouder Lionel Martijn en wethouder Dominic Schrijer.

Ruim drie jaar geleden ging in Oud-Charlois en Carnisse de pilot Veilig Ondernemen Charlois van start. Omdat de pilot afloopt, neemt de deelgemeente Charlois het project over.

In de afgelopen jaren is er hard gewerkt en is er door goede samenwerking tussen de diverse deelnemers veel bereikt.

Een greep uit de acties en maatregelen: het burenbelsysteem, preventieve veiligheidstrainingen en het toezichtmodel. Daarnaast is het politietoezicht uitgebreid en zijn er particuliere beveiligers en toezichthouders ingezet. Voor de uitstraling van het gebied en het schoon en heel houden van het winkelgebied zijn onder meer fietsenrekken, afvalbakken, samenscholingsverbodsborden en plantenzuilen geplaatst. Ook is op diverse locaties in Charlois extra verlichting geplaatst.

De toekomst

Ook in de toekomst wordt zeker niet stilgezeten. Zo wordt naast de bekende activiteiten om Charlois schoner, heler en veiliger te houden stevig ingezet op de promotie van Oud-Charlois en Carnisse. Er wordt een etalageproject ontwikkeld (het aankleden van leegstaande panden), het burenbelsysteem wordt voortgezet en er is heel veel aandacht voor de verbetering van de buitenruimte.

Ook voor de toekomst blijft daarom samenwerking met zoveel mogelijk enthousiaste ondernemers heel erg belangrijk.