Ingezonden persbericht


Persbericht

TIBCO BusinessWorks 5.4 biedt geavanceerde ondersteuning BPEL

~ Nieuwste versie zorgt voor verbeterde prestaties, betrouwbaarheid en veiligheid ~

ROTTERDAM / BRUSSEL, 23 januari 2007 TIBCO Software Inc. (NASDAQ: TIBX) introduceert een belangrijke upgrade voor TIBCO BusinessWorks". Deze nieuwe versie voorziet in op standaarden gebaseerde orkestratie voor bedrijven die hun Service Oriented Architecture (SOA) naar een hoger niveau willen brengen. TIBCO BusinessWorks 5.4 implementeert de OASIS Web Services Business Process Execution Language (WS-BPEL) 1.1-specificatie met de eerste ondersteuning voor BPEL 2.0-schema s.

Door de toenemende adoptie van SOA door ondernemingen ontstaat een complex netwerk van afzonderlijke diensten. Bedrijven breken hun monolithische applicaties af en creëren nieuwe diensten om deze te gebruiken en hergebruiken in de vorm van processen of nieuwe applicaties. TIBCO BusinessWorks met BPEL-ondersteuning vereenvoudigt het hergebruik van bestaande IT-onderdelen voor bedrijven via een rendabele architectuur die beter te beheren en aan te passen is. Daarbij hebben klanten eerder voordeel van hun geïntegreerde applicaties en herbruikbare services door het sneller en op maat samenvoegen van applicatieonderdelen en complexe georkestreerde diensten.

Één van de belangrijkste eigenschappen van BusinessWorks 5.4 is het feit dat deze versie de steeds complexer wordende orkestratie aankan. Als leider in het adopteren van standaarden (zoals BPEL) ondersteunt TIBCO BusinessWorks de service georiënteerde, en event gestuurde architecturen van klanten, waardoor bedrijven gemakkelijker kunnen doorgroeien , zegt Hans Delleman, Country Manager Benelux bij TIBCO. TIBCO legt de lat wederom hoog voor SOA- en ESB-producten door te luisteren naar de zakelijke prioriteiten en zorgen bij de klant.

Daarnaast breidt TIBCO BusinessWorks 5.4 zijn functionaliteit uit qua ondersteuning van prestaties, veiligheid en platformen. Deze verbeteringen stellen klanten in staat om te voldoen aan compliance-vraagstukken, hun inzicht in bedrijfskritieke transacties te vergroten, hardware beter te benutten en de applicatie-responstijd te verbeteren.

De belangrijkste eigenschappen van TIBCO BusinessWorks 5.4 op een rijtje:
* Uitgebreide ondersteuning voor WS-BPEL

* Beter plugbaar security-model

* Monitoren van gedidstribueerde transacties (via TIBCO Hawk® of TIBCO Enterprise Management Advisor")
* Verbeterde prestatie- en platformondersteuning

Andere uitbreidingen betreffen ondersteuning van Microsoft SQL 2005 en Oracle 10g R2 RDBMs, en daarnaast ondersteuning van Tomcat 5.5, Jakarta 3.0.1, de laatste kwaliteitsreleases van de Apache Software Foundation. De 5.4-versie is volledig backwards compatible met voorgaande versies van TIBCO BusinessWorks. Projecten die gebouwd zijn met eerdere versies kunnen zonder aanpassing worden uitgevoerd binnen TIBCO BusinessWorks 5.4.

Bericht voor de redactie

Over TIBCO
TIBCO Software Inc. (NASDAQ: TIBX) is een toonaangevende leverancier van bedrijfsintegratie- en procesmanagementsoftware die real-time business mogelijk maakt. Real-Time Business helpt bedrijven kosten te besparen en flexibeler en efficiënter te werken. TIBCO levert real-time business, door TIBCO 'The Power of Now'® genoemd, aan meer dan 3000 klanten wereldwijd in verschillende industrietakken. Meer informatie over TIBCO s bewezen technologie op het gebied van enterprise backbone, bedrijfsintegratie, business process management- en business optimization-oplossingen vindt u op de website www.tibco.com. Het hoofdkantoor van TIBCO is gevestigd te Palo Alto, Californië.

###

TIBCO, het TIBCO logo, The Power of Now, TIBCO BusinessWorks en TIBCO Software zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van TIBCO Software Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere product- of bedrijfsnamen en merken die in dit document genoemd worden, zijn eigendom van de respectievelijke eigenaars en worden alleen gebruikt ter verduidelijking.

Voor meer informatie over TIBCO kunt u contact opnemen met Geertien Stuit, Marketing Manager Benelux: Tel: NL + 31 (0)10 204 5749 Tel: BE + 32 (0) 2 535 7848 E-mail: gstuit@tibco.com

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Marisa Pumares van LEWIS, Global Public Relations: Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: marisap@lewispr.com

LEWIS Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com