Nederlandse Islamitische Omroep

Persbericht

Hilversum, 23 januari 2007

Reisbureaus uit Nederland geboycot door Saoedi-Arabiër

De Saoedische overheid heeft vier Nederlandse reisbureaus verboden om nog Hadj-reizen te organiseren. Dit zegt de Saoedische ambassadeur in Nederland Waleed Elkhereiji, tijdens een interview in het programma Het Andere Geluid van de Nederlandse Islamitische Omroep (NIO) van dinsdag 23 januari.

Jaarlijks worden tientallen moslims uit Nederland gedupeerd door reisbureaus die reizen organiseren voor pelgrims. 'Wij willen dat de organisatoren hun afspraken goed nakomen, aangezien de Hadj voor een moslim veel kan betekenen', zegt de Saoedische ambassadeur. Verder adviseert de ambassadeur moslims om naar de rechter te stappen in het geval ze gedupeerd worden.

In het Andere Geluid van dinsdag 23 januari veel aandacht voor dit onderwerp. Reisbureaus, adviseurs en pelgrims die in de steek zijn gelaten gaan in gesprek met elkaar om dergelijke problemen in de toekomst te voorkomen.

Het Andere Geluid, dinsdagavond om 22:00 uur op Radio 5.

Voor de redactie:

Meer informatie via NIO-programmamaker Mohamed Bouzia, te bereiken op kantooruren via 035-677 2727 of via 06-30 72 31 66