Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Euro American Investors plaatst eigen vermogen Summerchase Apartments

DEN HAAG - Euro American Investors Group in Den Haag heeft het eigen vermogen geplaatst voor het beleggingsfonds Summerchase Apartments. In totaal is US$ 6,5 miljoen aan participaties bij beleggers ondergebracht. De totale investering bedraagt net geen US$ 17 miljoen.

Summerchase Apartments is een bestaand huurappartementencomplex in Hoover, Alabama in de VS. Euro American Investors heeft het complex aangekocht en voert een gedeeltelijke renovatie uit. Op basis van de schaarste aan huurwoningen in deze regio en de upgrading van de appartementen, verwacht Euro American Investors het exploitatierendement te verbeteren, alsmede waardevermeerdering te realiseren. Het complex, dat in totaal 240 huurappartementen telt, wordt in principe vijf jaar in portefeuille gehouden.

In deze regio van Alabama heeft Euro American Investors goede ervaringen met de huursector. Er is ook sprake van een bewuste keuze, stelt Algemeen Directeur Dirk van der Eems: 'Met name in de zuidelijke (Sunbelt) staten is de groei van de economie goed en de vraag naar huurwoningen groot. In combinatie met een beperkt aanbod in de huursector leidt dat in dit segment tot een veelbelovende belegging.'

De rendementen die Euro American Investors verwacht te realiseren voor de beleggers bedragen 12% tot ruim 17%, afhankelijk van het gekozen beleggingsprofiel.

------------------

Euro American International BV

Sinds 1980 is Euro American International actief in de Amerikaanse en Europese vastgoedsector. De organisatie, met kantoren in Den Haag, Tampa, Florida en Düsseldorf, Duitsland, ontwikkelt, beheert en verkoopt onroerend goed. Opererend onder de naam Euro American Investors is het bedrijf actief in de segmenten woningbouw, winkelcentra, kantoren en bedrijfsgebouwen. Ook neemt het bedrijf grondposities in. In de afgelopen 26 jaren heeft Euro American Investors in de VS en Europa circa tachtig projecten met een gezamenlijk vermogen van meer dan 1 miljard euro geïnitieerd en afgewikkeld. Uitgangspunt is daarbij het realiseren van aantrekkelijke rendementen tegen beheersbare risico's. Euro American Investors wil zich ten behoeve van de participerende beleggers onderscheiden door een zorgvuldige selectie van de vastgoedobjecten en een optimaal beheer. Onder Euro American International BV zijn onder meer de volgende ondernemingen actief: Euro American Investors Group BV, Euro American Participations BV, Euro American Investors Group USA, Inc en Euro American Investors Group Vermittlungs-GmbH. -----------------