Time : 11:42:16
Date : 23 January 2007
Sender Name: Sa Bull Nv

Bull lanceert een Europese Campagne rond Intelligente Video Bewaking

Bull lanceert vandaag een Europese campagne rond een innoverende oplossing inzake Intelligente Video Bewaking (IVS). Deze oplossing richt zich tot de uitbaters van het openbaar vervoer, de kritische industriële plaatsen, de gemeenschappen en de openbare plaatsen (parkeerterreinen, stadia, enz...).

Voor Mark Ceulemans, Product Manager Emerging Markets bij Bull: "Emerging Markets zijn één van de belangrijkste ontwikkelingslijnen van de Groep. Intelligente Video Bewaking is een sleutelelement van de activiteiten van de groep op dit gebied. Deze aankondiging benadrukt deze ambitie.".

Beveiliging van gebouwen en openbare plaatsen is niet meer uit het nieuws te denken. Beveiligingscamera's worden dan ook meer een meer een vertrouwd beeld in onze samenleving. Dit leidt echter tot een overvloed aan beelden, welke door operators moeten worden bekeken, vaak zeven dagen op zeven. Door deze overvloed, bestaat het risico dat de aandacht van de operator wordt afgeleid van een kritische situatie, met vaak ernstige gevolgen.

Om een antwoord te bieden aan deze situatie, heeft Bull een vooruitstrevend Intelligent Video Analyse systeem uitgewerkt. Door gebruikt te maken van geavanceerde alsook performante 4D technieken, biedt deze oplossing grote garantie op de detectie van ernstige situaties en de reductie van valse alarmen. Het laat de operators toe om hun aandacht te richten op de omgevingen waar zich onverwachte of alarmerende situaties voordien. Omdat de periode rond elk alarm automatisch wordt gearchiveerd, kan de alarmsituaties uitgebreid worden geanalyseerd, zelfs geruime tijd na het voorval.

Deze oplossing benadert de analyse van de beelden op een manier zoals het menselijk brein werkt, waarbij elk object in zijn context wordt geplaatst. Door niet enkel het beeld op zich te bekijken, maar ook de diepte en vooral ook de beweging van de objecten in de tijd te analysen, kunnen we aan patroonherkenning doen. Zo kunnen onaangepaste gedragingen en situaties worden gedetecteerd, zoals inbraak, vandalisme, gevechten, diefstal, verborgen bagage, en veel meer.

De krachtige combinatie van deze software en Bull's aanbod aan krachtige servers garanderen de betrouwbaarheid en performantie, nodig om een efficiënt antwoord te kunnen bieden aan de noden van vele bedrijven en overheden rond beveiliging. Bull heeft hierbij eveneens de expertise als integrator om deze oplossing in een bestaand, complex video netwerk te integreren. Deze oplossing kan aldus in elk bestaand videonetwerk worden ingepast, en is onafhankelijk van het type camera.

Meer informatie op http://www.bull.com/ivs en op ivs@bull.be

Over Bull, Architect van een Open Wereld

Als een van de leidende Europese IT bedrijven, levert Bull open, flexibele en veilige informatiesystemen. Bull stelt zich ten doel zijn klanten open IT-oplossingen te leveren, van servers en architectuurontwerp en -onderhoud tot systeemintegratie, beveiliging, hosting en outsourcing. Het aanbod van Bull stelt
(semi-)overheidsinstanties en bedrijfsleven in staat hun primaire bedrijfsprocessen te ondersteunen om zo hun dienstverlening aan burger of klant te verbeteren. Bull's aanbod wordt ondersteund door de eigen technologische ontwikkelingen en een wereldwijd netwerk van high-tech partners. Het is opgebouwd rond vier aandachtsgebieden en levert complete oplossingen:

* Bull ontwerpt, ontwikkelt en produceert de NovaScale Open servers
* Het leveren, implementeren en onderhouden van infrastructuurproducten en -diensten, zoals oplossingen voor opslag, data warehousing, e-infrastructuur, security en business continuity, maar ook architectuurconsulting.

* Applicatieservices, inclusief consultancy, systeemintegratie en outsourcing.

* Ondersteuning en beheer van servers, applicaties en multi-vendor infrastructuren.

Meer informatie op www.bull.com

Contact:
Mark.Ceulemans@bull.be, Product Manager
Tel: +32 2 661 6111

URL: http://www.bull.com
http://www.bull.com/ivs
http://ivs@bull.be

Link to Press Release - NL