Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Mishandeling stratenmaker: Arnhemmer opgepakt

Publicatiedatum: 23-1-2007 12:21:11

Arnhem - Wegens mishandeling van een stratenmaker op de Roggestraat in Arnhem heeft de politie maandagmiddag een 38-jarige Arnhemmer opgepakt. De man zou de stratenmaker, een 39-jarige man uit Velp, een brandende sigaret in het gezicht hebben geduwd. De stratenmaker raakte daardoor lichtgewond. Omstreeks drie uur werd bij de politie gemeld dat er op de Roggestraat een vechtpartij zou zijn. Daar aangekomen hoorden agenten van het slachtoffer en getuigen dat een onbekende man na een scheldpartij de Velpenaar zou hebben verwond met een brandende sigaret. De Arnhemmer kon op aanwijzen van omstanders even verderop in de Roggestraat worden aangehouden. De man verkeerde onder invloed van alcohol en werd ingesloten. De Arnhemmer had later verklaard dat hij vond dat de stratenmaker de baas speelde over de anderen. Nadat hij daarover een opmerking had gemaakt zou er volgens zijn zeggen een schermutseling zijn ontstaan. De mishandeling met een sigarettenpeuk had hij echter ontkend. De man is na verhoor vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Stel aangehouden na mishandeling

Publicatiedatum: 23-1-2007 12:20:26

Arnhem - Een 29-jarige Arnhemmer en zijn 27-jarige vriendin zijn maandag door de politie aangehouden wegens mishandeling. De twee zouden in een winkel aan het Kruidenplein in Arnhem-Zuid de moeder van de 27-jarige vrouw hebben mishandeld. Zo zou de vrouw aan de haren zijn getrokken en geschopt en geslagen. Toen winkelpersoneel tussen beide kwam vertrok het stel. Het slachtoffer was door de mishandelingen niet zichtbaar gewond. Gewaarschuwde agenten troffen de man en vrouw even later niet meer in de buurt aan. De twee meldden zich in de loop van de middag in het politiebureau waarna ze werden aangehouden. Beiden zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Hennepkwekerij in woning Klarendal

Publicatiedatum: 23-1-2007 12:19:49

Arnhem - In een woning in de Arnhemse wijk Klarendal heeft de politie maandag een hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij telde ruim 100 planten en bleek te zijn verdeeld over twee kamers in de woning. De bewoonster van het pand, een 52-jarige Arnhemse, heeft bij de politie bekend de kwekerij te hebben aangelegd. De kwekerij werd ontmanteld en vernietigd. Door het energiebedrijf werd geconstateerd dat er illegaal stroom werd afgetapt waarop de stroommeter uit huis is gehaald.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Beschonken en zonder rijbewijs achter het stuur
Publicatiedatum: 23-1-2007 12:19:14

Arnhem - Een 29-jarige Arnhemmer is maandagavond op de Huissensestraat in zijn woonplaats door de politie aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man bleek tevens zonder rijbewijs achter het stuur te hebben gezeten. De man trok even voor middernacht de aandacht van surveillerende agenten doordat hij met hoge snelheid over de Burgemeester Matsersingel reed. De agenten reden de man achterna en zagen hem even later over de Huissensestraat tegen het verkeer in rijden. Daarop gaven de agenten de man eens topteken waarna de Arnhemmer over de middengeleider reed en uiteindelijk stopte. Bij aanspreken bleek de Arnhemmer gedronken te hebben waarop hij mee moest naar het politiebureau. Daar bleek de man met een promillage van 1,4 achter het stuur te hebben gezeten. Dat is ruim tweeënhalf keer zoveel als is toegestaan. Bovendien bleek de man geen rijbewijs te hebben. Tegen de Arnhemmer is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Twee winkeldieven aangehouden

Publicatiedatum: 23-1-2007 12:18:19

Arnhem - De Arnhemse politie heeft maandag twee verdachten van winkeldiefstal aangehouden. Een 16-jarige jongen uit Arnhem werd rond half vijf betrapt op diefstal van een paar schoenen vanuit een winkel aan de Kronenburgpassage. De knaap werd door beveiligingspersoneel aan de politie overgedragen en bekende de diefstal. Justitie beslist verder wat er met hem gebeurt.
Later op de avond, rond negen uur, werd een 39-jarige Arnhemmer aangehouden nadat hij een pak chocolademelk zou hebben gestolen vanuit een winkel aan de Roggestraat. De man bleek bovendien een toegangsverbod te hebben voor de zaak. De man is ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---