Nieuwe gratis kwaliteitskrant "De Pers" van start met .....

Woodwing software

Nieuwe gratis kwaliteitskrant "De Pers" van start met WoodWing

ZAANDAM, Nederland, January 23 /PRNewswire/ --

Vandaag is de eerste uitgave van De Pers verschenen. Deze is geproduceerd met WoodWing's redactionele systeem: Smart Connection Enterprise. De Pers is de eerste gratis kwaliteitskrant van Nederland, de eerste echte vernieuwing op de Nederlandse krantenmarkt sinds jaren. Met inmiddels meer dan 45 kranten in 12 landen wordt Smart Connection Enterprise een steeds belangrijker speler in de wereldwijde krantenmarkt.

Erik Schut, algemeen directeur van WoodWing Software, over dit succes: "Een belangrijke stap op de Nederlandse krantenmarkt. Met Smart Connection Enterprise hebben we de ambitie en de kwaliteit om dagbladen de beste oplossing te bieden voor de toekomst. We zijn er erg trots op dat De Pers juist voor ons heeft gekozen. Zij tonen een duidelijke visie op de toekomst van de krantenindustrie en het verheugt ons dat De Pers tot de conclusie is gekomen dat WoodWing de beste oplossing is voor de verregaande behoefte aan flexibiliteit bij dagbladen. Daar mogen we trots op zijn."

Smart Connection Enterprise

Smart Connection Enterprise onderscheidt zich van de traditionele, vaak proprietary, oplossingen. Het systeem is in het internet tijdperk van scratch ontworpen. Jarenlange ervaring vanuit de krantenindustrie, gecombineerd met de laatste technologie, heeft geleid tot een krachtig systeem dat vanuit de kern is gebaseerd op XML en open internet technologie.

Met Smart Connection Enterprise is het mogelijk om met meer mensen tegelijkertijd aan één pagina te werken. Op ieder moment is de huidige status van de workflow 'real time' te volgen in een browser compleet met thumbnails van de krant in wording. Door het open karakter van het systeem kan dit zelfs vanuit huis of via een internetverbinding worden bekeken.

"Bij de keuze van ons systeem hebben we gezocht naar een oplossing die ons de flexibiliteit geeft die wij nu en in de toekomst nodig hebben. WoodWing bleek de enige oplossing op de markt die niet leunt op het verleden maar op de toekomst. Dit is een modern systeem waarmee we efficiënt onze krant kunnen produceren, zonder beperkingen in het ontwerp, en ongekend open en flexibel voor toekomstige uitdagingen. " zegt Cornelis van den Berg, uitgever van De Pers. "De implementatie van het systeem, verzorgd door WoodWing partner GRAPHit, is uitermate soepel verlopen in de korte tijd die hiervoor beschikbaar was."

WoodWing

Smart Connection Enterprise is een product van Nederlandse bodem. WoodWing is een Nederlands bedrijf gevestigd in Zaandam, dat is gespecialiseerd in het ontwikkelen van oplossingen voor uitgeverijen. De focus van WoodWing ligt op de ontwikkeling van flexibele redactionele oplossingen die de productie efficiënt maken voor een gecombineerd gedrukt en internet product. Het bij dagblad De Pers in gebruik genomen systeem is geïmplementeerd door WoodWing's partner GRAPHit, dat tevens heeft gezorgd voor training van de mensen van De Pers. "Een perfect project van Evert Couwenhoven en zijn mensen" zegt Erik Schut. "Alles is in zeer korte tijd gedaan en het loopt allemaal bijzonder soepel."