AutoRai

Nieuwe Opel Corsa wint onderscheiding na onderscheiding

(1/23/2007)
Afgelopen week is de Opel Corsa door het Britse consumentenmagazine 'What Car?â uitgeroepen tot âAuto van het Jaar 2007â en âBeste Superminiâ. De Corsa versloeg daarbij veertien segmentsleiders en voegde een nieuwe overwinning toe aan zijn snel groeiende palmares van Europese onderscheidingen.
In zijn toespraak tijdens de exclusieve ceremonie in het Grosvenor House Hotel op de Londense Park Lane verklaarde Bill Parfitt, Managing Director van Opel/Vauxhall: âWe zijn opgetogen dat de nieuwe Corsa deze prestigieuze onderscheiding in de wacht heeft gesleept. We weten dat dit model in elk opzicht geslaagd is. Dat bewijzen ook het recordaantal bestellingen en de uitstekende resultaten in de showrooms en de pers."

Naast zijn ruime afmetingen, zijn raffinement, zijn prijs/kwaliteitsverhouding en zijn bouwkwaliteit waren ook het veiligheidsniveau, het milieuvriendelijke karakter en de looks van de vierde Corsa-generatie van doorslaggevend belang om deze onderscheiding in de wacht te slepen. "Hij moest enkele bijzonder sterke concurrenten het hoofd bieden om de onderscheiding van âBeste Superminiâ te winnen,â aldus Steve Fowler, Group Editor van âWhat Car?â. âDe Corsa rijdt even aangenaam als zijn uiterlijk doet vermoeden. We waren vooral onder de indruk van het totale plaatje: voor klanten in dit segment voldoet hij aan alle verwachtingen. En voor ons was het de beste nieuwe auto die we de laatste twaalf maanden hebben getest.â

Het groeiende aantal onderscheidingen die de Corsa op zijn naam schreef, omvat onder meer de titel van beste compacte auto in de âGelber Engel 2007â, de keuze van de lezer van het Duitse magazine ADAC, âGezinswagen van het Jaar in de klasse tot 14.500 euroâ van de Vlaamse Automobilistenbond (VAB) en âAutobest 2007â, de belangrijkste prijs in Centraal- en Oost-Europa. Bovendien riepen meer dan 140 Duitse, Oostenrijkse en Zwitserse autojournalisten de populaire Corsa uit tot âTop Car 2007â
Ook in de nationale edities van âAutobildâ in Polen, Servië en Kroatië veroverde de nieuwe Corsa de titel van âNumber 1 Carâ. In Roemenië verkozen twee journalistenverenigingen de Corsa tot âAuto van het Jaarâ, in Kroatië won de Corsa de prijs van de Kroatische Journalistenvereniging en de Kroatische Autovereniging. Bovendien werd in Servië en Slovenië de Corsa uitgeroepen tot âAuto van het Jaarâ.