Gemeente Dantumadeel


| | IJ. Prins vrijwilliger van het jaar
---

IJde Prins vrijwilliger van het jaar 2006

Op zaterdag 20 januari jl. heeft wethouder S. Hijlkema de onderscheiding âVrijwilliger van het Jaar 2006â uitgereikt aan de 68 jarige heer IJde Prins uit Zwaagwesteinde.

De heer Prins is al ruim 25 jaar de drijvende kracht achter de Watersportvereniging âDe Westereinâ en heeft een grote rol gespeeld bij de totstandkoming van de jachthaven in Zwaagwesteinde. Daarnaast is de heer Prins al vele jaren bestuurslid van de Begrafenisvereniging Zwaagwesteinde, waarvan de meeste jaren als voorzitter. Ook is/was de heer Prins actief als bestuurslid van Dorpsbelang Zwaagwesteinde, Woningbouwvereniging Dantumadeel en is hij jarenlang actief geweest in de politiek. Voor het college van burgemeester en wethouders reden om de heer Prins te Zwaagwesteinde aan te wijzen als Vrijwilliger van het jaar 2006.

De onderscheiding âVrijwilliger van het jaarâ wordt dit jaar in de Gemeente Dantumadeel voor de vierde maal uitgereikt. Door middel van deze prijs wil de gemeente zichtbaar maken dat zij belang hecht aan het vele vrijwilligerswerk dat gelukkig nog door veel mensen in Dantumadeel wordt gedaan.
De jaarlijkse onderscheiding is bedoeld om die mensen in het zonnetje te zetten die zich op een uitzonderlijke wijze en gedurende een langere periode vrijwillig hebben ingezet voor de medemens, het dorp, de kerk of andere zaken.

---