Gemeente Zaanstad

18-01-2007

Op donderdag 18 januari 2007 reikte burgemeester Tonny van de Vondervoort een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer Ursem uit Krommenie. De heer Ursem is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Van de Vondervoort speldde de heer Ursem zijn versierselen thuis op omdat de heer Ursem ernstig ziek is.

Dhr. Ursem heeft zich jarenlang verdienstelijk gemaakt voor de Ouderen in Zaanstad. Hij is mede-oprichter en voorzitter van de Katholieke Bond van Ouderen (KBO) Zaanstreek-Waterland en bestuurslid van de KBO in Krommenie. Verder heeft de heer Ursem zich in diverse commissies en werkgroepen voor de belangen van ouderen ingespannen, zoals de werkgroep Ouderen van het Regionaal Patiënten Consumenten Platform, de projectgroep Zorg Samenwerkende Bonden van Ouderen en als voorzitter van de commissie Identiteit en Pastoraal van de KBO Noord-Holland.

De afgelopen twee jaar heeft de heer Ursem zich intensief bezig gehouden met de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Als lid van de klankbordgroep WMO was hij de vraagbaak van de ouderenbonden in de regio Zaanstreek-Waterland.