Gemeente Zaanstad

22-01-2007

Begin februari start aannemer BAM met de bouw van het nieuwe Rustenburgcomplex. Hierdoor verandert de verkeerssituatie op het Ankersmidplein. Op 22 januari om 20.00 uur starten de wegwerkwerkzaamheden. Voorafgaand aan de start van de bouw houdt de gemeente Zaanstad in samenwerking met Multi Vastgoed en BAM een informatieavond op 30 januari a.s. Inverdan-wethouder Hans Luiten: "Ik ben er trots op dat Inverdan nu echt zichtbaar wordt. Bouwen geeft nou eenmaal overlast, maar we doen er alles aan om dit te beperken."

Afsluiting Ankersmidplein 22, 23, 24 januari
Met de bouw van het nieuwe Rustenburgcomplex wordt het bouwterrein groter. Hierdoor worden Ankersmidplein en Rustenburg smaller. Er is dan geen ruimte meer voor het vrij liggende fietspad vanaf de Saentoren. Vanaf 29 januari moet het fiets- en autoverkeer daar mengen. Om zo min mogelijk hinder te veroorzaken, laat de gemeente de wegwerkzaamheden 's avonds en 's nachts uitvoeren. Het Ankersmidplein is voor al het verkeer afgesloten op 22, 23 en 24 januari, van 20.00 uur tot 6.00 uur. De omleidingen staan met borden aangegeven. Het Zaantheater is alleen via de Wilhelminabrug bereikbaar. Om de winkels in het centrum bereikbaar te houden, wordt het gedeelte van de Rozengracht en de Czarinastraat vanaf de Czaar Peterstraat op genoemd tijdstip in beide richtingen opengesteld.

Informatiebijeenkomst Rustenburg 30 januari a.s. Op 30 januari a.s. organiseert de gemeente Zaanstad samen met ontwikkelaar MultiVastgoed en aannemer BAM een informatiebijeenkomst over de bouw van het nieuwe Rustenburgcomplex. De bijeenkomst vindt plaats in Hotel Inntel (Golden Tulip) aan de Provincialeweg. Inverdan-wethouder Hans Luiten opent de avond met de vertoning van de nieuwe 3d-film over Inverdan. Hierna wordt antwoord gegeven op allerlei vragen die over de bouw leven: Hoe gaat de aannemer te werk? Wat zijn de gevolgen voor het verkeer? Wat doet de gemeente om het gebied bereikbaar, veilig en leefbaar te houden? Aan het eind van de avond worden schetsen getoond van de toekomstige openbare ruimte van het Ankersmidplein en omgeving.

Programma
19.00 - 19.15 uur Inloop met koffie/thee
19.15 - 19.30 uur Welkom & vertoning nieuwe 3d-film over Inverdan door wethouder H. Luiten
19.30 - 20.00 uur Presentatie van Dhr. J. Bode, projectleider uitvoering BAM
20.00 - 20.30 uur Presentatie van Dhr. A. Kat, bouwcoördinator gemeente Zaanstad
20.30 - 21.00 uur Gelegenheid tot het stellen van vragen & bekijken schetsen openbare ruimte

De avond is voor iedereen vrij toegankelijk. Vanzelfsprekend is ook de pers van harte welkom.