Gemeente Heemskerk


dinsdag, 23 januari 2007

Nieuwe jeugdsportpasactiviteiten: kids dance en self defense

HEEMSKERK - Ook in 2007 staan er weer tal van sportactiviteiten op de agenda van de jeugdsportpas. Leerlingen van de Heemskerkse basisscholen kunnen kennis maken dans, volleybal en self defense.

Tot en met 24 januari geeft Dance Studio Patty clinics 'kids dance' voor de leerlingen van de groepen een en twee van alle basisscholen in Heemskerk. In november van het vorig jaar deed de dansstudio dit al voor de groepen drie. Op 2, 5 en 9 februari verzorgt de gemeente Heemskerk in samenwerking met de NEVOBO (Nederlandse Volleybalbond) en volleybalvereniging Odin een clinic jeugdvolleybal in sporthal De Waterakkers. In totaal doen vijftien basisscholen mee en krijgen zo'n 550 kinderen training in de beginselen van het jeugdvolleybal.

Self defense
Van maandag 26 januari tot vrijdag 9 februari verzorgt Frank Philipoom van het gelijknamige sportcentrum een clinic 'self defense/sociale weerbaarheid' voor de groepen zes en zeven van alle zestien basisscholen. Deze clinic wordt gedeeltelijk op de scholen en gedeeltelijk in de sportschool gehouden. Deze clinic sluit aan bij het opvoeden van kinderen tot weerbare, sociale mensen. Na de clinics krijgen de kinderen een brief mee naar huis en kunnen zij zich opgeven voor vier trainingen bij de verschillende sportclubs.
---