Dienstenbond CNV

Onderhandelingen protocol Van Lanschot
23-01-2007

Op 15 januari 2007 hebben wij met uw werkgever gesproken over het protocol waarin de overgangsmaatregelen zullen worden geregeld voor de overgang van de Securities/Brokerage-afdelingen en de Institutioneel Vermogensbeheerafdelingen. De door u aangegeven punten bij de personeelsbijeenkomst van 10 januari 2007 hebben als uitgangspunt gediend voor het overleg.

Input voor protocol
Zoals dat in de personeelsbijeenkomst op 10 januari met u werd afgesproken heeft het resultaat van die avond als input voor het daaraanvolgende overleg met de F van Lanschot directie gediend. Een overleg dat afgelopen maandagavond heeft plaatsgevonden.

Personeelscondities
Hoewel het er op lijkt dat de onduidelijkheden over salarisberekening en pensioenovergang opgehelderd zijn (F van Lanschot komt daar zeer binnenkort bij u op terug), is uw nadrukkelijke wens voor continuering van de personeelscondities (voor bijv de hypotheek) niet gehoord.

F van Lanschot Bankiers blijft zich op het standpunt stellen dat ze met het aanbod deze nog voor 2 jaar na overgang te continueren, een uitstekend aanbod op tafel heeft liggen.

Reistijdcompensatie
Ook is het idee voor reistijdcompensatie voor hen die door de verhuizing meer dan de gemiddelde reistijd in het sociaal plan maken, naar ons oordeel benedenmaats: op jaarbasis 5 dagen tot maximaal augustus 2008.

Functiecontracten
Ten aanzien van de overgang van arbeidscontract naar functiecontract is aangeboden dit geen automatisme te laten zijn: Dat wil zeggen dat uw mening er hier kennelijk wel toe doet.

Personeelsbijeenkomst
U zult begrijpen dat wij op zijn zachtst gezegd niet gelukkig zijn met wat op tafel ligt. Omdat er ten opzichte van uw meer dan dringende wensen (om niet te zeggen eisen) feitelijk weinig is gewijzigd aan de oorspronkelijke inzet van F van Lanschot Bankiers, is het voorleggen van het dit resultaat aan u weinig zinvol.

Wij hebben in de plaats daarvan aan F van Lanschot in overweging gegeven om zelf in een personeelsbijeenkomst aan u duidelijk te maken wat er ten aanzien van overgangsmaatregelen op dit punt op tafel ligt en waarom. Bovendien kan de werkgever zich er dan ook zelf van vergewissen dat het u op dit punt ernst is.

Wij gaan er dan ook vanuit dat u op korte termijn nader informatie via de werkgever ontvangt en zullen ons daarna weer met u verstaan.

U kunt uw reacties mailen naar uw bestuurder Carmen Scheuneman via: c.scheuneman@cnvdibo.nl, voor leden van de Unie en FNV Bongenoten, naar Wim Brouwer : brw-w@unie.nl en Ron Peters: r.r.j.b.peters@bg.fnv.nl