Dienstenbond CNV

Wat betekent de overname door ING voor AZL?
23-01-2007

Vorige week hebben wij u al geïnformeerd over de overname van AZL door de ING Groep. Op 18 januari 2007 is CNV Dienstenbond door uw werkgever bijgepraat.

AZL is blij
Uw werkgever heeft aangegeven erg blij te zijn met de samenwerking met ING. Uit strategisch oogpunt is AZL de markt gaan verkennen. In ING heeft AZL een internationaal georganiseerde partner gevonden. Uw werkgever heeft aangegeven mooie kansen te zien voor de toekomst. Maar wat betekent dit nu voor u?

Wat betekent de overname voor u?
Uw werkgever heeft aangegeven dat er in eerste instantie niet veel zal veranderen. U heeft een werkgarantie van 3 jaar en daarnaast heeft u ook een locatiegarantie. Als de voorgenomen overname doorgang zal vinden, zal de pensioenadministratie van ING stapsgewijs worden overgeheveld naar AZL. Dit betekent op termijn meer werkgelegenheid bij AZL. Tegelijkertijd zullen de rechtstreekse beleggingen in aandelen, de vastgoedportefeuilles en de
vastgoedbeleggingsmaatschappijen onder verantwoordelijkheid en aansturing komen van ING. Wat er over drie jaar gaat gebeuren met de afdelingen die onder de verantwoordelijkheid van ING gaan vallen, kan uw werkgever nog geen uitsluitsel geven. Uw werkgever voorziet echter wel dat op den duur niet al het vermogensbeheer meer in Heerlen zal plaatsvinden. AZL en ING zullen over drie jaar de afspraken gaan evalueren.

CAO-overleg
Vooralsnog zult u gewoon uw eigen CAO AZL behouden. Uiteraard zal hier ook met een schuin oog naar de CAO ING worden gekeken. Vanwege de werkzaamheden in verband met de overname heeft uw werkgever voorgesteld om het CAO-overleg in april 2007 te laten plaatsvinden. Wij hebben hiervoor al drie data vastgesteld, te weten 4, 11 en 19 april 2007.

Ledenbijeenkomst
CNV Dienstenbond kan zich voorstellen dat u nog veel vragen heeft. Wij zullen daarom een ledenbijeenkomst houden op donderdag 25 januari 2007, om 15.00 uur in vergaderzaal 1.

U bent van harte welkom. Tijdens deze bijeenkomst kunnen we elkaar uitvoerig bijpraten over de stand van zaken met betrekking tot de overname. Naast het vraagstuk van de overname, zullen we aandacht besteden aan het CAO-beleid van CNV Dienstenbond voor het komende jaar en de mogelijkheden bij AZL.

Juist in deze tijden is een sterke vakbond belangrijk. U bent al lid. Uw collega misschien nog niet. Wellicht kunt u hem of haar overtuigen van een lidmaatschap. U kunt uw ongeorganiseerde maar wel geïnteresseerde collega meenemen naar de ledenbijeenkomst.