Politie Midden- en West Brabant

Twee politiemedewerkers buiten functie gesteld

TILBURG, 23 januari 2007

TILBURG: Op maandag 22 januari 2007 zijn twee medewerkers van de politie Midden en West Brabant met onmiddellijke ingang buiten functie gesteld. Zij worden verdacht van het aanrichten van vernielingen aan een taxi in Oosterhout afgelopen zaterdagnacht.

De twee medewerkers, 29 en 23 jaar oud, waren samen met nog drie andere collegas een avondje uit in het centrum van Oosterhout. Onder invloed van alcohol hebben zij vernielingen aangebracht aan een taxi. Uit het onderzoek dat inmiddels is ingesteld, is gebleken dat de twee collegas direct betrokken zijn bij het feit. Tevens is er sprake van ernstig plichtsverzuim.

De politie neemt deze zaak hoog op. Van politiemensen wordt juist verwacht dat zij optreden tegen geweld in het uitgaansleven. Om die reden zijn zij nu door de korpsleiding buiten functie gesteld en wordt een intern onderzoek ingesteld naar de exacte toedracht. Naast een mogelijke strafrechtelijke sanctie wacht de politiemensen een disciplinaire sanctie.

De andere drie betrokken collegas zijn gehoord en verrichten op dit moment bureauwerkzaamheden. Gebleken is dat zij niet direct betrokken waren bij het incident.

Auteur: Enny de Wit