Time : 12:22:40
Date : 23 January 2007
Sender Name: BIO

BIO, de Belgische Investeringsmaatschappij voor Ontwikkelingslanden, participeert in het eerste investeringsfonds dat risicokapitaal verstrekt aan KMO's in Algerije.

BIO N.V., de Belgische Investeringsmaatschappij voor Ontwikkelingslanden, participeert in MAGHREB PRIVATE EQUITY FUND II ("MPEF II"), een fonds dat opgericht werd door TUNINVEST en gericht is op middelgrote ondernemingen in Algerije, Marokko en Tunesië.

MPEF II zal haar middelen investeren in ondernemingen die ernaar streven om regionale marktleiders te worden en zal de economische integratie van de Maghreb-landen aanmoedigen. Het fonds vult tevens een leemte op op het gebied van privé-investeringen in Algerije, een land dat een groot economisch potentieel en reële opportuniteiten biedt, doch een aanzienlijke achterstand heeft wat betreft de mobilisatie van privé-kapitaal voor KMO's. Algerije en Marokko zijn partnerlanden van de Belgische ontwikkelings-samenwerking en behoren tot de doelgroep van BIO.

De investeringen van MPEF II zullen prioritair gericht zijn op innovatieve projecten in de nijverheid, de transportsector, de dienstensector en informatietechnologieën.

Bij de eerste closing beschikt het fonds over een kapitaal van 56 miljoen ¤ dat onderschreven werd door financiële
ontwikkelingsinstellingen zoals de Europese Investeringsbank en IFC (International Finance Corporation). BIO heeft 6 miljoen ¤ in het fonds geïnvesteerd.

De investering van BIO in MPEF II kadert in haar opdracht om KMO's te ondersteunen en aldus de economische groei en duurzame ontwikkeling in de regio te bevorderen.

BIO n.v.
Carole Maman
Senior Investment Officer
Tervurenlaan 188A-b4
1150 BRUSSEL

+32/2/778.99.99