Gemeente Nijmegen

persbericht

Datum Nummer persbericht

23 januari 2007 230107R

Fusie voetbalverenigingen S.C.H. en Nijmeegse Boys

De voetbalverenigingen S.C.H. en Nijmeegse Boys willen met ingang van het nieuwe voetbalseizoen in augustus fuseren. Op maandag 22 januari ondertekenden beide besturen een intentieverklaring waarmee de clubs zich aan de fusie verbinden.

S.C.H. en Nijmeegse Boys spelen op dit moment op een eigen sportpark. Beide clubs hebben te maken met een teruglopend aantal leden en vrijwilligers. Hierdoor is de kans groot dat zij op termijn moeten stoppen met hun activiteiten. In het belang van het voetbal in Nijmegen-West hebben de verenigingen besloten de handen ineen te slaan. Met de fusie die vanaf het voetbalseizoen 2007-2008 ingaat, ontstaat weer één sterke club.

Uitgangspunt van het sportbeleid van de gemeente Nijmegen is dat zij verenigingen die willen samenwerken ondersteunt. Daarbinnen past ook de fusie van de twee voetbalverenigingen, die tot een versterking van het voetbal in Nijmegen-West zal leiden. De gemeente is dan ook nauw betrokken bij de samensmelting van de twee clubs. De intentieverklaring is daarom ook ondertekend door wethouder Sport, P. Depla.

De nieuw te vormen vereniging zal gebruikmaken van de accommodatie van S.C.H. Het voetbalveld dat nu in gebruik is bij de Nijmeegse Boys komt weer ter beschikking van de gemeente. Zij zal op korte termijn onderzoeken wat er met dit veld gaat gebeuren.

Voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met persvoorlichting, doorkiesnummer 024-3292380

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 23 78
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen