Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 23 januari 2007

Compuware uniface 9.1 levert meer productiviteit bij applicatieontwikkeling van web tot mainframe

Uniface 9.1 verhoogt productiviteit en verlaagt kosten van ontwikkelen en in gebruik nemen bedrijfsapplicaties

Compuware introduceert Compuware Uniface 9.1. Uniface is een vierde generatie-taal (4GL) die oorspronkelijk in Nederland is ontwikkeld. De nieuwe versie bevat een groot aantal uitbreidingen waarmee organisaties bedrijfsapplicaties beter en effectiever kunnen ontwikkelen en in gebruik kunnen nemen in vrijwel ieder denkbare omgeving: web, Windows, Unix of mainframe. Uniface 9.1 biedt met name verbeteringen ten aanzien van webontwikkeling, gebruikersinterfaces en internationalisatie.

Belangrijke nieuwe voorzieningen van Uniface 9.1 die de productiviteit van applicatieontwikkelaars vergroten, zijn:

VOLLEDIG GEÏNTEGREERDE WEBONTWIKKELING
Een nieuwe geïntegreerde omgeving voor webontwikkeling maakt het ontwikkelaars mogelijk om sneller betere applicaties te bouwen. Deze omgeving bevat uitbreidingen die de bruikbaarheid van de applicatie verbeteren en de productiviteit bij het ontwikkelen van webgebaseerde XHTML-applicaties verhogen. Deze applicaties kunnen vervolgens eenvoudig in gebruik worden genomen in diverse omgevingen.

ONDERSTEUNING VAN MICROSOFT WINDOWS VISTA
Uniface 9.1 ondersteunt Microsoft Windows Vista, zodra deze algemeen verkrijgbaar is, Windows XP en de laatste Windows Theme Manager en Style Guides. Deze ondersteuning maakt het voor ontwikkelaars mogelijk om bedrijfsapplicaties te bouwen die gebruik maken van de laatste Microsoft-functionaliteit voor een gebruikersinterface met de look-and-feel van Windows.

UITGEBREIDE ONDERSTEUNING VOOR INTERNATIONALISATIE

Uniface 9.1 ondersteunt nu Unicode. Ontwikkelteams kunnen hierdoor applicaties bouwen die in meerdere landstalen kunnen worden gebruikt. De Service Oriented Architecture (SOA) aanpak van Uniface-applicaties helpt organisaties bij het verhogen van de Return on Investment (ROI) van bedrijfskritische applicaties. Deze verbeterde ROI is haalbaar doordat webservices die zichzelf hebben bewezen, kunnen worden hergebruikt. Bovendien wordt het implementeren van wijzigingen in applicaties eenvoudiger. De strategie van Compuware voor Uniface zal zich ook de komende jaren blijven richten op het toepassen van Uniface-applicaties op thin clients zoals rich internet applicaties en mobiele apparaten.

Het volledige, Engelstalige persbericht vindt u via: http://www.compuware.com/pressroom/news/2007/6275_ENG_HTML.htm

COMPUWARE NEDERLAND
Compuware is een softwareleverancier die zich toelegt op het leveren van oplossingen voor het verbeteren van de besturing van IT-organisaties en onderdelen daarvan, zoals IT Portfolio Management, en het bouwen, testen en beheren van grootschalige, bedrijfskritische systemen. Compuware is opgericht in 1973 in Detroit en behoort wereldwijd tot de top 10 van onafhankelijke softwareleveranciers. De aandelen van Compuware staan genoteerd aan de NASDAQ. In Amsterdam werken ruim 300 medewerkers, verdeeld over het Nederlandse verkoopkantoor, het Europese hoofdkantoor en het Amsterdam Development Center. Hier worden Compuware's OptimalJ en Uniface ontwikkeld. Dagelijks werken de ontwikkelaars in Amsterdam aan het optimaliseren van de bedrijfskritische applicaties voor organisaties wereldwijd. Hiermee heeft Compuware één van de grootste Development Centra in Nederland. Kijk voor meer informatie op www.compuware.nl

# # #

Perscontact:
Berith Behrens-Selling
PR Manager Compuware
020-311 88 16
mailto:berith.selling@nl.compuware.com

Nina Breuning
Edelman
020 301 09 80
mailto:nina.breuning@edelman.com