Ingezonden persbericht


Persbericht

Dupont noteert sterke winstgroei in het vierde kwartaal en over het hele jaar 2006

Bedrijf verwacht in 2007 winstgroei naar USD 3,15 per aandeel

Wilmington, DE (USA), 23 januari 2007 - De totale netto bedrijfwinst van DuPont over het vierde kwartaal 2006 was USD 871 miljoen, oftewel USD 0,94 per aandeel. De nettowinst over het vierde kwartaal 2005 was USD 154 miljoen, oftewel USD 0,16 per aandeel. De stijging van de nettowinst in het vierde kwartaal 2006 is het gevolg van een hogere omzet (8 procent), gelijkblijvende vaste kosten, beduidend betere bedrijfsresultaten van de Agriculture & Nutrition en Performance Materials platformen en van het herstel van de gevolgen van de orkanen Katrina en Rita in het vierde kwartaal van 2005.

"Dit was een sterk vierde kwartaal voor ons bedrijf, met over de hele linie betere bedrijfsresultaten en een sterke groei buiten de VS," zegt Charles O. Holliday, Jr., voorzitter en chief executive officer van DuPont. "Over het hele jaar groeide de winst per aandeel met 23 procent en het rendement op geïnvesteerd vermogen steeg aanzienlijk door de positieve invloed van onze groeistrategieën en onze maatregelen om sneller waarde te creëren. We zullen deze positieve trend in 2007 verder uitbreiden."

De geconsolideerde netto-omzet over het vierde kwartaal was USD 6,3 miljard - een stijging van 8 procent ten opzichte van het vierde kwartaal 2005, inclusief hogere lokale verkoopprijzen (2 procent) en gunstige valuta-invloeden (2 procent). Wereldwijd stegen de volumes met 4 procent.

De onderneming bevestigde opnieuw haar winstverwachting voor 2007 van ongeveer USD 3,15 per aandeel. "We zullen onze stijgende lijn in 2007 verder doorzetten, met als sterk uitgangspunt de vooruitgang die we hebben geboekt met onze productiviteitsinitiatieven en groeistrategieën," zegt Holliday. "We blijven onze volledige aandacht richten op klantgerichte productinnovaties en kostenproductiviteit, terwijl we tegelijkertijd sneller willen werken aan de ontwikkeling van veelbelovende nieuwe producten, diensten en technologieën."

Over DuPont

DuPont is een wetenschapsbedrijf. De onderneming, die in 1802 is opgericht, benut de wetenschap om duurzame oplossingen te creëren die het leven van de mens beter, veiliger en gezonder maken. Het bedrijf is actief in ruim zeventig landen en biedt haar afzetmarkten een uitgebreid vooruitstrevend producten- en dienstenpakket, onder andere op het gebied van landbouw en voedingsmiddelen, bouw en constructie, communicatie en transport.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

DuPont

Antoinette Schiller
Tel: +31 (0)78- 6301079
mailto:antoinette.schiller@nld.dupont.com
http://dupont.com