Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Politieman schiet bij snelkraak Heerde

Heerde, 23-01-2007 o Een politieman die afgelopen nacht bij een snelkraak in Heerde met een nog onbekend slagvoorwerp werd bedreigd, heeft na een waarschuwingsschot, gericht op de benen van één van die verdachten geschoten. Deze verdachte is daarbij vermoedelijk in zijn been geraakt, maar zag desondanks kans om met twee andere onbekende verdachten te vluchten.

Het incident vond in de nacht van zondag op maandag (22/1) omstreeks 03.00 uur plaats bij een snelkraak in de shop van het benzinetankstation aan de Hagestraat in Heerde. De politieman die zich in de buurt van de benzinepomp te voet op straat bevond, hoorde in de directe omgeving een doffe knal en glasgerinkel en nam direct poolshoogte. Hij waarschuwde zijn collega die in een woning binnen was, om een aangifte van een auto-inbraak op te nemen. Bij de benzinepomp trof de politieman een auto die de pui van de shop had geramd. In de shop zag hij drie mannen die doende waren goederen te verzamelen.

Bedreiging De politieman wilde het drietal aanhouden, maar één van de mannen kwam vervolgens met een in zijn handen opgeheven slagvoorwerp op hem af. De politieman loste een waarschuwingsschot. Toen de bedreiging met het voorwerp doorging schoot de politieman op de benen van de man, die daarbij vermoedelijk ook werd geraakt.Het drietal wist desondanks te voet te vluchten. Een zoekactie met meerdere politiemensen had geen resultaat. De politie vermoedt, dat de mannen nog over een vluchtauto in de omgeving hebben beschikt. Getuigen die de verdachten in de omgeving van de Hagestraat, hebben zien lopen of mannen hebben gezien die zich nabij een auto verdacht hebben gedragen, worden dringend verzocht te bellen met de politie in Heerde via 0900-8844.

De auto waarmee de ramkraak werd gepleegd een donkerkleurige Ford Escort, bleek elders ontvreemd. Deze auto is ook door getuigen gezien tijdens de snelkraak bij de sigarenzaak aan de Stationsstraat in Epe in de nacht van vrijdag op zaterdag j.l. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart en sluit niet uit dat er tussen beide snelkraken een verband bestaat.