Campagne Provinciale Statenverkiezingen van start

Op 7 Maart gaan de inwoners van Flevoland naar de stembus. Die dag zijn de verkiezingen voor Provinciale Staten. Om aan inwoners van Flevoland te laten zien wat de provincie doet en waarom het belangrijk is om te stemmen heeft de Commissaris van de Koningin Michel Jager vandaag het startsein gegeven voor de verkiezingscampagne van de provincie.

In de verkiezingscampagne gaat de provincie in gesprek met de inwoners van Flevoland. Net als in het tv-programma man bijt hond worden de komende weken inwoners van Flevoland gevraagd om via een spreekbuis aan te geven waar de provincie volgens hen iets aan zou moeten doen. Deze reacties worden verwerkt in tv-spotjes waarin de Commissaris vervolgens reageert op de reacties van inwoners.

Komende tijd staat de spreekbuis:

Op 23 januari op de markt in Swifterbant (14.00-16.00)

Op 24 januari op de markt in Biddinghuizen (10.00-12.00) en in Dronten (13.00-16.00)

Op 25 januari op centraal station in Almere (17.00-19.00) en op 3 februari centrum Almere (11.00-14.00)

Op 26 januari op de markt in Zeewolde (9.00-11.30)

Op 27 januari op de markt op Urk (9.00-12.00) en in Lelystad centrum (14.00-16.00)

Op 8 februari op de markt in Emmeloord (8.00-12.00) (onder voorbehoud)

De campagne start begin februari met een aantal korte berichtjes in de huis-aan-huiskranten. Via onze site www.flevoland.nl op de speciale verkiezingspagina's is allerhande informatie te vinden en staan er links met de politieke partijen die in Flevoland aan de verkiezingen meedoen. Halverwege februari komen de spotjes op Omroep Flevoland, advertenties in de huis-aan-huiskranten en posters langs de weg met bekende Flevolanders.

Voor jongeren wordt een aparte campagne gemaakt die bestaat uit korte filmpjes over thema's die jongeren zelf hebben gekozen en ook zelf hebben gemaakt. In de filmpjes interviewen zij leeftijdsgenoten over de thema's en ook een Statenlid. Deze filmpjes worden op speciale jongerensites gezet, zoals www.hyves.nl en www.YouTube.nl.

Begin februari komt er voor de provinciale verkiezingen ook een stemwijzer online (www.stemwijzer.nl) die inwoners kan helpen bij het maken van een keuze voor een bepaalde partij. Hierbij is ook de mogelijkheid om te bekijken welke kandidaat het beste aansluit.

Ongeveer een week voor de verkiezingen valt er bij ieder huishouden een verkiezingskrant in de bus waar rustig kan worden nagelezen waar partijen voor staan. Op 3 maart wordt de verkiezingscampagne afgesloten met een open huis in het Provinciehuis. Vanuit alle gemeenten in Flevoland kunnen inwoners gratis met de bus naar het provinciehuis. Daar kan uitgebreid kennis gemaakt worden met lijsttrekkers en kandidaat-Statenleden. Daarnaast laat de provincie zien waar zij zich mee bezighoudt en wat er nog op stapel staat. Een aantal jongeren voelt tijdens het open huis lijsttrekkers aan de tand over specifieke thema's, zoals sport, onderwijs, banen.