Openbaar Ministerie

Deventernaar verdacht van verlating plaats ongeval

Zwolle, 23 januari 2007

Zwolle - Het afgelopen weekend is duidelijkheid gekomen in het onderzoek naar de dood van de 23-jarige man uit Schalkhaar die op 4 december jl. werd aangetroffen op de Holterweg in Lettele. Uit onderzoek was al vast komen te staan dat de man naar alle waarschijnlijkheid was overleden als gevolg van een ongeval. Afgelopen vrijdag is een 26-jarige man uit Deventer als verdachte gehoord, die heeft bekend de plaats van het ongeval te hebben verlaten.

Uit onderzoek is gebleken dat het slachtoffer vermoedelijk op de weg heeft gelegen vlak voor het ongeval.
In zijn verklaring geeft de Deventernaar aan dat hij is doorgereden, omdat hij na de aanrijding met het slachtoffer niet durfde te gaan kijken op de plaats van het ongeval.

Na een melding via 0800-7000 (Bel M, Meld Misdaad Anoniem), begin januari jl., stelde de politie een nader onderzoek in. Dat resulteerde in een getuigenverklaring en uiteindelijk in het verhoor van de Deventernaar op vrijdag 19 januari.
Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt, omdat hij na de aanrijding, waarbij het slachtoffer werd gedood, de plaats van het ongeval heeft verlaten. Het proces verbaal wordt naar het parket gezonden, waarna de officier van justitie een beslissing zal nemen over de verdere vervolging.