Persberichten 23/01 ochtend

Regio, 23-01-2007

Bodegraven Aanrijding op de N11 Op dinsdagochtend 23 januari heeft er een aanrijding op de N11, ter hoogte van Bodegraven, plaatsgevonden. Bij de aanrijding waren drie autos en een vrachtauto betrokken. De betrokkenen reden allen in de richting van de A12. De vrachtauto reed achter de personenautos aan. Toen de personenautos remden vanwege langzaam rijdend verkeer kon de vrachtauto niet meer op tijd tot stilstand komen. De vrachtautochauffeur, een 69 jarige man uit Waddinxveen, wilde de auto voor hem ontwijken en stuurde naar links. Hij schampte de personenauto alsnog aan de linkerzijde om vervolgens tegen de achterzijde van een tweede auto te rijden. Deze auto botste weer op zijn voorligger. De bestuurder van de tweede auto, een 43 jarige man uit Alphen, raakte gewond en is met de ambulance naar het ziekenhuis in Leiderdorp vervoerd.

Leiderdorp Verblindende zon De zon kan in dit seizoen erg laag aan de horizon staan en een verblindende werking hebben. De politie vraagt automobilisten voorzorgsmaatregelen te treffen en gebruik te maken van een goede zonnebril. De laagstaande zon was op dinsdag 23 januari, rond 09.15 uur, de oorzaak van een aanrijding tussen twee personenautos. De aanrijding vond plaats op de Merelstraat. Een 51 jarige automobiliste uit Leiderdorp reed over de Merelstraat in de richting van de Engelendaal. Doordat zij niet voldoende rechts hield en de zon in haar ogen scheen zag zij een tegemoetkomende automobiliste, een 27 jarige vrouw uit Leiderdorp, te laat. De autos botsten waardoor de 51 jarige gewond raakte aan haar gezicht.

Leiden Vrachtauto tegen viaduct Dinsdagochtend 23 januari, rond 08.15 uur, is een vrachtauto tegen het spoorwegviaduct van de Lammenschansweg gereden. De vrachtauto was te hoog beladen en reed tegen de betonnen spoorliggers aan. Het resultaat was schade aan het beton en glasscherven op het wegdek. Het treinverkeer tussen Alphen aan den Rijn en Leiden heeft een tijd stilgelegen om te kunnen bepalen of de schade effect had op het spoor. Het verkeer kon tijdelijk gebruik maken van de busbaan.

--- einde berichten ---