Politie Limburg-Zuid

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


1. Limburg Zuid

2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Bert Boosten
Onderwerp ( Persberichten
Datum ( dinsdag 23 januari 2007
Opmerkingen ( geen

Maastricht; aangehouden met harddrugs

Maandagmiddag heeft de politie op de Meerssenerweg in Maastricht een 41-jarige inwoner van Luik (B) aangehouden omdat hij harddrugs bij zich had. Bij het zien van de politie gooide de man iets weg, dat later een condoom bleek te zijn met daarin bijna 11 gram heroïne. De man verklaarde dat hij met de trein naar Maastricht was gekomen en de drugs van iemand op straat had gekocht. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Wijnandsrade; inbraak in bedrijf

In de nacht van maandag op dinsdag werd er ingebroken in een bedrijf aan de Kersboomkensweg in Wijnandsrade.

Door het vernielen van een ruit van een etalage kregen de dieven toegang tot de zaak. Uit de zaak werden onder anderen meerdere rijzadels en lederen hoofdstellen gestolen.

De politie stelt een onderzoek in.

Maastricht; geen overtredingen bij alcoholcontroles

Tijdens alcoholcontroles die de politie maandag op de Gaetano Martinolaan en op de Tongerseweg in Maastricht heeft gehouden, werden geen automobilisten bekeurd voor het rijden onder invleod.

De controles waren hoofdzakelijk gericht op bezoekers van de Horecavakbeurs BBB in het Mecc in Maastricht.

Naast de twee controles op straat controleerde de politie ook preventief in het Mecc. Daar ondergingen 115 personen op vrijwillige basis een blaastest. Bij de twee controles op straat moesten 111 automobilisten een blaastest ondergaan. Hierbij bleek geen van de gecontroleerde automobilisten in overtreding te zijn.

Beek; hennepplantages in woning

De politie heeft maandag in woning aan de Beatrixstraat in Beek drie hennenplantages aangetroffen.

In de kennelijk onbewoonde woning troffen agenten op drie slaapkamers op de bovenverdieping een hennepplantage aan. In totaal telden de drie plantages 636 hennepplanten. Alle planten en de bij de plantages behorende apparatuur werden in beslag genomen.

De energieleverancier stelde vast dat er met de elektriciteit was gefraudeerd en sloot daarom de stroom af.

De politie onderzoekt wie de eigenaar van de plantages is.

Buchten; 12-jarige jongen lastiggevallen

Maandagmiddag omstreeks 13.00 uur, hebben een man en een vrouw in een witte bestelbus, op de Putstraat in Buchten een 12-jarige jongen uit Born lastig gevallen, die op weg was naar school.

Zowel de man die de bestelbus bestuurde als de vrouw die naast hem zat, spraken de jongen aan en vroegen hem of ze hem naar school konden brengen. Op zeker moment is de jongen naar school gerend, waar hij het verhaal aan de schooldirecteur gemeld. Deze waarschuwde op zijn beurt de moeder van de jongen. De districtsrecherche is inmiddels een onderzoek gestart.


---- --