Ingezonden persbericht


Persinformatie | |

ICT~Office bepleit hoger ambitieniveau overheidsdienstverlening

Woerden, 23 januari 2007

ICT~Office roept overheid en politiek op de elektronische dienstverlening door de overheid zichtbaar te verbeteren. Streven is Nederland te laten behoren tot de top 3 landen in de wereld op dit gebied. Het programma Andere Overheid moet hiervoor versneld en met hogere eisen worden voortgezet.

De ambitie moet zijn om niet 65 procent (kabinetsdoelstelling) maar 100 procent van alle overheidsdienstverlening online aan te bieden. Tot nu toe merken burgers en bedrijven nog te weinig van de veranderingen bij de overheid op dit gebied, ondanks alle inspanningen.

Programmaminister
Het is hoog tijd samenhang en versnelling aan te brengen in de vele lopende projecten om de elektronische dienstverlening te verbeteren. Daarom pleit ICT~Office voor een integrale aanpak van ICT-vraagstukken waarbij meer dan één ministerie is betrokken. Het werken met coördinerende programmaministers kan de muren tussen verschillende organisaties neerhalen, zodat meer oplossingsgericht en efficiënt kan worden gewerkt. Hierbij is het wel van belang dat deze ministers genoeg slagkracht en bevoegdheid krijgen om hun doelstellingen te halen.

Eén loket namens overheid
Ook de versnelde doorvoering van de één loketaanpak draagt bij aan de verbetering van de elektronische dienstverlening. Iedereen die zaken doet met de overheid heeft hierbij één aanspreekpunt voor alle overheidsgerelateerde zaken en alle diensten van de overheid zijn online beschikbaar. Ook informatie aanleveren hoeft dan maar één keer. Dit moet leiden tot een duidelijk merkbare vermindering van de administratieve lasten.

In haar ICT~Manifest roept ICT~Office op tot een aantal duidelijke doelstellingen voor de elektronische overheid. Zie www.ictmanifest.nl

ICT~Office is de branchevereniging van de IT-, Telecom-, Office-, en Internetbedrijven in Nederland. Zij behartigt de belangen van de aangesloten organisaties richting politiek en overheid. Met een achterban die E 30 miljard omzet en meer dan 250.000 medewerkers telt, is ICT~Office dé belangenbehartiger van de Nederlandse ICT- en Office sector. Zie www.ictoffice.nl

Noot aan de redactie (