Het Nederlandse Rode Kruis

23 januari 2007
B The Change nu echt van start

Dit weekend was de aftrap van B the change: de oproep van het Rode Kruis aan jongeren in Nederland om verschillen tussen jongeren onderling te overbruggen en in actie te komen voor een betere samenleving. Een impressie.

Achterkleinzoon Ghandi foto (c) Marcel van Hoorn Ghandi en de anderen Vrijdagavond organiseerden de stad Maastricht en het Rode Kruis een B the change benefietdiner. De achterkleinzoon van Mahatma Ghandi, Tushar Gandhi, vertelde op zeer persoonlijk wijze over de wijze waarop de ideeën van zijn overgrootvader hem hebben beïnvloed en geïnspireerd. Ook het gesprek met Melanie en Lorenzo Betancourt (dochter en zoon van de ontvoerde Colombiaanse presidentkandidate Ingrid Betancourt) maakte erg veel indruk op de gasten.

(c) Marcel van Hoorn B The Change Fonds
Zaterdag stond in het MECC de B the Change Meeting op het programma. Tijdens de opening lanceerden het Rode Kruis en Vodafone het B the Change Fonds gelanceerd. Vodafone stelt 150-duizend euro beschikbaar. Een geweldige stimulans voor B the change, want uit dit fonds kunnen initiatieven van jongeren financieel worden ondersteund.

Bezoekers van de site www.Bthechange.nl chatten met Floortje Dessing (c) Marcel van Hoorn The Meeting
Tijdens het middagprogramma konden de aanwezige jongeren diverse workshops en masterclasses volgen. Onder anderen van Floortje Dessing en Couscous en Colajongeren. Ook hier maakten de verhalen van de nazaten van beroemde wereldleiders weer veel indruk. ´s Avonds was er een live programma bij de NOS op Nederland 3, en konden kijkers chatten met een aantal aanwezigen. Onder anderen met Floortje Dessing.

B the Change gaat door! (c) Marcel van Hoorn En nu jij! Allochtonen en autochtonen, gehandicapten en niet-gehandicapten, zwerfjongeren en jongeren met een thuis, skinheads en niet-skinheads: in essentie is ieder gelijk. B the change heeft het overbruggen van verschillen tussen jongeren als doel. Jongeren nemen zelf het initiatief om jongeren met verschillende achtergronden samen te brengen. Daardoor komen zij meer over elkaar te weten en ontstaat meer begrip en respect voor elkaar.
De persoonlijke acties waar B the change jongeren toe oproept, zijn kleinschalig en vooral lokaal van karakter. Het zijn initiatieven door, voor en met jongeren die gezamenlijk resulteren in een positieve beweging binnen onze samenleving.

Kijk op www.bthechange.nl voor een impressie van de meeting. Daar kun je ook een profiel aanmaken en je eigen idee lanceren. Of sluit je aan bij een van de ideeën van de andere deelnemers!