Gemeente Geldrop-Mierlo


Belastingen

LOKET VAN A-Z GELDROP OFFICIEEL GEOPEND

In onze gemeente kunt u voor al uw vragen op het gebied van wonen, welzijn en zorg terecht bij het Loket van A tot Z in Geldrop en Mierlo. Hoewel het loket in Geldrop al een tijdje open is, was het nooit officieel geopend. Dat deden we nu alsnog op maandag 15 januari. Deze feestelijke bijeenkomst vormde tegelijkertijd de `aftrap' voor de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) die 1 januari is ingegaan.

Al ruim voor de opening stond de hal in het gemeentehuis vol belangstellenden en genodigden. Wethouder Van den Tillaar, die de Wmo én dus ook het Loket van A tot Z in zijn portefeuille heeft, hield een korte toespraak. Hij was nog maar nét klaar, toen er wel een zeer vreemde bezoeker de hal binnen kwam geschuifeld: een marsmannetje! Het mannetje wilde van alles weten over het Loket van A tot Z, want waar hij vandaan kwam hadden ze zoiets niet. De wethouder legde hem alles uit en de Marsbewoner was overtuigd van het belang van het loket.

DE OPENING

Iedereen liep vervolgens naar de hal van Burgerzaken, waar ook het Loket van A tot Z is gevestigd. Voor het loket hing een grote poster, die Bas van den Tillaar met twee handen moest openscheuren. Toen het loket officieel geopend was, volgde er een toepasselijk lied. Alle aanwezigen kregen een formulier waarop ze konden aangeven wat Welzijn voor hen betekent. Ze moesten inschatten hoeveel bezoekers het loket al had gehad sinds de opening in september en een slagzin afmaken. De beste slagzin belonen we met een prijs.