Gemeente Geldrop-Mierlo


Belastingen

IN GELDROP-MIERLO BEPERKTE STORMSCHADE

In het gemeentehuis is het gemeentelijk beleidsteam op donderdag 18 januari bij elkaar gekomen. Reden hiervoor was de zware storm die over Nederland raasde. Deze storm leidde tot behoorlijk wat problemen. Het gemeentelijke beleidsteam waarschuwde iedereen dan ook zoveel mogelijk binnen te blijven.

Regionaal werd opgeschaald naar grip 4. Hiertoe wordt overgegaan als een calamiteit de regio treft. Concreet houdt deze situatie in dat alle gemeentelijke beleidsteams uit de regio Zuidoost Brabant in de afzonderlijke gemeentehuizen bijeen moeten komen. In deze teams zitten onder meer mensen van politie, brandweer en de gemeente.

INCIDENTEN
Het beleidsteam van Geldrop-Mierlo heeft een inventarisatie gemaakt van alle incidenten die hebben plaatsgevonden. Het aantal incidenten is beperkt gebleven. Het ging met name om omgewaaide bomen, losgewaaide dakpannen en loshangende bouw- en andere materialen. In de Korte Kerkstraat is een trampoline vanaf een balkon op twee geparkeerde auto's gewaaid. Ook was er in verband met wateroverlast dreiging van een instortend platdak. De brandweer van Geldrop-Mierlo en de politie zijn druk bezig geweest om versperde wegen en fietspaden weer begaanbaar te maken.