Ilse DeLange en Dennis van der Geest favoriete biermaatjes

Weber shandwick

Grolsch liefhebbers drinken het liefste een biertje met Ilse DeLange en Dennis van der Geest


- Eerste nieuwe Grolsch flesjes voor judokampioen en 'award-winning' zangeres -

Enschede, 23 januari 2007. Vandaag kregen judoka Dennis van der Geest en zangeres Ilse DeLange uit handen van Hendrik-Jan de Mari, Commercieel Directeur van Grolsch, officieel de eerste kratten met de nieuwe groene Grolsch flessen aangeboden. Ilse en Dennis zijn de personen waarmee Grolsch liefhebbers het liefste het eerste biertje uit de nieuwe groene Grolsch fles drinken. Dit blijkt uit een online onderzoek dat de bierbrouwer ter gelegenheid van de introductie van de nieuwe groene statiegeldfles liet uitvoeren.

Het onderzoek waaraan door talrijke Grolsch liefhebbers werd meegedaan, had tot doel te achterhalen met welke persoon men wel een biertje uit de nieuwe Grolsch fles zou willen drinken. Ilse DeLange werd door de deelnemers aan het onderzoek gekozen als meest favoriete vrouw om een 'biertje mee te drinken'. Dennis van der Geest als meest favoriete man.

Grolsch liefhebbers verkozen Ilse omdat ze naar hun zeggen: 'een vrouw met pit is die over een gezonde dosis Hollandse nuchterheid beschikt'. Eerder werd Ilse ook al door de deelnemers aan het Nationaal Bieronderzoek van het Centraal Brouwerij Kantoor (CBK, 2006) verkozen tot meest ideale bierambassadrice van Nederland. Dennis werd door de deelnemers aan het onderzoek omschreven als: 'dè man die bij 'ons' premium pilsener in de unieke fles past'.

Andere BN-ers die ook goed scoorden, waren vanzelfsprekend NORMAAL-zanger Bennie Jolink: 'Grolsch is het enige bier dat bij Normaal door de 'beugel' kan'! Actrice Katja Schuurman: 'Met een heerlijke meid, een lekker biertje drinken' en Chris Zegers: 'Een stoere man zoals hij past met zijn geheel eigen stijl goed bij dit eigentijdse flesje'.

Ippon specialist Van der Geest en de sympathieke Ilse DeLange kregen op de Grolsch Brouwerij in Enschede het krat overhandigd. Ilse reageerde enthousiast: 'Mijn 'roots' liggen in het Oosten van het land en daar ben ik best trots op. Vanzelfsprekend vind ik het leuk dat ik het eerste kratje met de nieuwe Grolsch flessen in ontvangst mag nemen; ik ben als meisje uit Almelo immers opgegroeid met het merk'. Ook Dennis van der Geest nam het krat met veel plezier in ontvangst en complimenteerde de brouwer: 'Ik vind het een mooi vormgegeven flesje, welke ik vaak hoop tegen te komen tijdens mijn DJ activiteiten'.

Nieuwe groene Grolsch fles
In Nederland vervangt de nieuwe 33 cl groene statiegeldfles met 10% meer inhoud het oude bruine 'pijpje'. Ook het krat, waarin 24 flessen passen, is opnieuw ontworpen en heeft nu meer draagcomfort. Grolsch besloot tot deze vernieuwingen, omdat de huidige Nederlandse verpakkingen - daterend uit 1985 - volgens Grolsch onvoldoende onderscheidend en eigentijds zijn. De vertrouwde Grolsch beugelfles, het Grolsch blik en de verpakking van de speciaalbieren blijven voor de Nederlandse markt ongewijzigd. De oude flessen en kratten worden 100% gerecycled.

Een foto van biertje met Ilse DeLange en Dennis van der Geest is (rechtenvrij) beschikbaar op het fotonet en de digitale beeldbank van het ANP.