Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (23/1)

TILBURG, 23 januari 2007

Winkeldieven lopen tegen de lamp

TILBURG In de Hestiastraat hebben agenten gistermiddag, kort na 16.30 uur, een 45 jarige man afkomstig uit s Hertogenbosch aangehouden voor winkeldiefstal. De man had bij een bouwmarkt een ijzerzaag en een waterpomptang in een tas gestopt waarna hij de winkel verliet, zonder de goederen bij de kassa ter betaling aan te bieden. Buiten de zaak spraken medewerkers de man aan en alarmeerde de politie. Ondanks het feit dat de man op het bureau een ontkennende verklaring aflegde, betaalde hij het schikkingsvoorstel van 125 Euro.

Bij een supermarkt aan de Jan Heijnsstraat liep gisteravond om 18.20 uur, een 35 jarige veelpleger uit Tilburg tegen de lamp, nadat hij betrapt was voor het plegen van winkeldiefstal. De man nam in de winkel een aantal flessen bier uit een schap en verliet de winkel, zonder de goederen te betalen. Toen een beveiligingsmedewerker de verdachte hierover aansprak, verzette de verdachte zich. Gealarmeerde agenten namen de man over en brachten hem naar het bureau. Volgens het veelplegersprotocol is de man op het bureau in verzekering gesteld.

In het winkelcentrum op het Wagnerplein nam een 48 jarige man uit Tilburg het niet zo net met de betaling. In een supermarkt stak hij diverse babyproducten in zijn jas en verliet de winkel. Buiten de zaak spraken medewerkers de man aan en droegen hem over aan de politie. Hij bekende de diefstal en gaf in zijn verklaring aan geen geld te hebben om de producten te kunnen kopen.

Politie onderzoekt tasjesroof

TILBURG Met het opnemen van een aangifte is de politie gestart met een onderzoek naar aanleiding van een tasjesroof die gistermiddag rond 13.30 uur gepleegd is in de Generaal Smutslaan te Tilburg. Het slachtoffer, een 45 jarige vrouw uit Tilburg, deed hiervan aangifte.

Het slachtoffer fietste over de Generaal Smutslaan in de richting van de Trouwlaan. Ter hoogte van de Lucas Meijerstraat wilde de vrouw oversteken. Ze stopte en keek om of er geen verkeer aan kwam. Op dat moment voelde ze dat er iets of iemand tegen haar fiets aanreed waardoor ze ten val kwam. Op de grond zag ze dat een onbekende man aan het hengsel van haar cameratas trok die ze op dat moment over haar schouder droeg. Het slachtoffer verzette zich en trok terug. Het hengsel brak waardoor de dader de tas los kon trekken. De man vluchtte vervolgens op zijn fiets via de Lucas Meijerstraat weg. De verdachte betrof een blanke man met een lengte van rond de 1.75 meter. Hij had een onverzorgd uiterlijk, een ingevallen gezicht en een grote neus. De man was gekleed in een donker blauw jack met capuchon en een legergroene broek.

De politie verzoekt getuige(n) of anderen die mogelijk iets meer kunnen vertellen over deze man en/of beroving contact op te nemen via het algemene nummer: 0900-8844.

Bewoner raakt gewond na inbraak woning

TILBURG De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een inbraak in een woning, die vanmorgen gepleegd is in de Abel Tasmanstraat. De bewoner, een 20 jarige man, die de inbrekers betrapte raakte hierbij licht gewond. De daders gingen er vandoor met een laptop.

Vanmorgen rond 02.45 uur schrok de 20 jarige bewoner, die lag te slapen in een kamer op de benedenverdieping van een woning aan de Abel Tasmanstraat wakker van een harde klap en glasgerinkel. Hij zag op dat moment een onbekende man een steen door de voorruit van zijn woning gooien. Het slachtoffer liep vervolgens naar het raam, zocht oogcontact met de dader en riep hem te stoppen. Bij het zien van het slachtoffer pakte de dader een andere steen en gooide vervolgens met kracht richting de bewoner. Het slachtoffer kreeg de steen tegen zijn onderbeen. Vervolgens trok de verdachte een stuk gebroken glas uit het kozijn en gooide opnieuw naar de bewoner die het stuk tegen zijn borst kreeg. Het slachtoffer liep hierbij licht letsel op. Voordat de dader er met zijn maat op de bromfiets vandoor ging graaide hij via het kapotte raam een laptop van een tafel.

In de Boomstraat gooiden vanmorgen rond 04.45 uur, twee onbekenden een trottoirtegel door de voorruit van een woning. Uit de woonkamer werd een flatscreen-tv weggenomen. De daders, twee mannen tussen de 15 en 20 jaar, beiden voorzien van hoofddeksels vluchtten weg in een gereedstaande auto. De politie stelt een onderzoek in.

Auto in brand na kop / staart aanrijding

TILBURG Vanmorgen tegen 08.00 uur raakten op de Baroniebaan bij een kop / staart aanrijding vier autos betrokken. Na de aanrijding ontstond er brand in het motorcompartiment van een van de betrokken autos. Deze auto werd bestuurd door een 24 jarige automobiliste uit Tilburg. Er raakte niemand gewond.

De 24 jarige bestuurster reed met haar auto over de Baroniebaan in de richting van de Blaakweg. Voor haar in dezelfde richting en op dezelfde rijstrook reden drie andere personenautos. Door de noodzaak van het verkeer remde de drie voor haar rijdende personenautos. De Tilburgse bestuurster was op dat moment niet in staat haar auto tijdig tot stilstand te brengen. Ze botste hierdoor op de auto voor haar waardoor een kettingbotsing ontstond waarbij vier autos betrokken waren.

Auteur: Desirée Brabers