Gemeente Gouda


persbericht: gouds bedrijfsleven haalt 141.197,- op voor school in Marokko (23-01-2007)

Met een sprankelende avond voor het Gouds bedrijfsleven heeft Stichting Initiatief Gouda Imzouren (SIGI) maandag 22 januari 141.197,- opgehaald voor de herbouw van een middelbare school in Marokko. Gastheer, SIGI-voorzitter en burgemeester Wim Cornelis: Een geweldig resultaat! Het Gouds bedrijfsleven toont aan het hart op de juiste plek te dragen. Met dit bedrag is de herbouw van de school gegarandeerd. Maar we gaan nog verder. Het tweede doel is een uitwisseling tussen leerlingen en leerkrachten van de Lycee dImzouren en uit het Goudse onderwijs. Ik heb er alle vertrouwen in dat we dit ook gaan realiseren. Zijne Excellentie A. El Mhamdi, ambassadeur van het Koninkrijk Marokko, en M.N. Guedira, directeur-generaal Agence de Développement Social (ADS), namen de cheque in ontvangst.

De geslaagde opbrengst bestaat uit de kaartverkoop voor de fundraisingavond, giften van organisaties, individuen, kerken en moskeeën en subsidies van instanties voor ontwikkelingssamenwerking. Verschillende Goudse bedrijven en de gemeente hebben klaslokalen geadopteerd in het te herbouwen Lycée d'Imzouren.

Mini-conferentie
Naast geld inzamelen stond tijdens de avond een mini-conferentie over 'maatschappelijk verantwoord ondernemen en diversiteit op de werkvloer' op het programma. Sprekers op de conferentie waren burgemeester Wim Cornelis, Liesbeth Teekamp, plaatsvervangend hoofd Noord-Afrika van de directie Noord-Afrika & Midden-Oosten ministerie van Buitenlandse Zaken, Alexander Rinnooy Kan, voorzitter Sociaal Economische Raad (SER) en Judith Ploegman, voorzitter FNV Jong. Ook gaven diverse Tweede Kamerleden acte de présence.

De enthousiaste sprekers werden afgewisseld door muzikale intermezzos van Imetlâa, een interactieve paneldiscussie, de comedy act Ali Solo en een Marokkaans warm buffet. De presentatie was in handen van Rocky Tuhuteru van Tuhuteru & Partners BV en Naima Zefzafi van Marokko Fonds, Stichting Mar-NL 400 jaar, directeur sociale dienst Amsterdam-Zuid Oost.

Samen in actie
SIGI organiseerde de actieavond in samenwerking met de gemeente Gouda, Taskforce Jeugdwerkloosheid, NCDO, het ID College en de afdeling Integratie van het ministerie van Justitie.

Stichting Initiatief Gouda Imzouren (SIGI)
Verschillende Marokkaanse en Nederlandse organisaties zijn vertegenwoordigd in deze stichting. Naast de wederopbouw van de school wil de stichting ervoor zorgen dat Goudse jongeren en andere inwoners van Gouda betrokken worden bij het herstel en de opbouw van de school. Ook wil ze de banden tussen de Goudse bevolking en de bevolking van Imzouren verstevigen en onderhouden. En de stichting vindt het belangrijk een bijdrage te leveren aan het sociaal-maatschappelijke leven in Imzouren. Ze doet dit door te stimuleren dat de school ook gebruikt wordt voor bevolkingsgerichte activiteiten zoals onderwijs aan volwassenen, huiswerkbegeleiding en culturele activiteiten.

Meer informatie: www.goudaimzouren.nl.