Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda dinsdag 23 januari

BREDA, 23 januari 2007

Man aangehouden voor openstaand vonnis

ETTEN-LEUR: De politie heeft maandagmiddag rond 12.30 uur een 64-jarige man uit Etten-Leur aangehouden in de Kuifeend. Justitie had om de aanhouding van de man gevraagd omdat hij in 2003 door een rechtbank was veroordeeld wegens fraude, bedrog en oplichting. De man had nog een bedrag open staan van bijna 160.000 euro. Als hij diet niet kan betalen, mag hij een vervangende gevangenisstraf uitzitten van van 362 dagen.

Aanhoudingen na insluiping

BREDA: De politie heeft maandag vier personen aangehouden op verdenking van heling dan wel betrokkenheid bij een insluiping. De insluiping vond donderdagavond plaats in een woning in de Leeuwerikstraat. De bewoners waren elders in de woning toen vanuit de woonkamer onder andere twee mobiele telefoons, pasjes en een digitaal fototoestel werden weggenomen. De dader(s) zijn via de achterdeur binnengekomen. Twee verdachten, een 34-jarige vrouw en 35-jarige man uit Breda, werden na verhoor weer op vrije voeten gesteld. Zij bleken niets met de zaak te maken te hebben. Een 47-jarige inwoner van Breda is na verhoor op vrije voeten gesteld. Een 24-jarige Bredanaar zit nog vast. De politie onderzoekt de zaak.

Bredase jongen (17) slaat medescholiere

BREDA: Een 17-jarige jongen uit Breda is dinsdagmorgen rond 10.30 uur aangehouden bij een onderwijsinstelling aan de Terheijdenseweg. De jongen gaf even tevoren een 20-jarige medescholiere buiten op het schoolplein enkele klappen en trapte haar, nadat zij naar eigen zeggen zijn boeken had verplaatst die hij op haar tas had gelegd. De vrouw liep na het incident weg en belde de politie. Agenten konden op aanwijzen de jongen aanhouden.

Winkeldief aangehouden

BREDA: De politie heeft dinsdagmiddag rond 13.30 uur een 24-jarige inwoner van Gilze aangehouden. De man werd door personeel van een warenhuis aan de Karrestraat betrapt op winkeldiefstal. De Gilzenaar probeerde voor circa 500 euro aan kleding te stelen. De man is in verzekering gesteld.

Auteur: Andre van den Hul