Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten dinsdag 23 januari 2007

Zaanstreek-Waterland, 23-01-2007

Met onder meer: pinpasfraude, getuigen tasjesroof gezocht en grote drugsvangst

Grote drugsvangst

Purmerend, januari 2007.

De politie heeft in december in een woning in Purmerend een 46-jarige vrouw en een 33-jarige man aangehouden als verdachten van overtreding van de Opiumwet. Tijdens het transport van een aan hun adres geadresseerd postpakket uit Venezuela werd ontdekt dat de inhoud bestond uit enkele kilo's cocapasta. Bij de aflevering van de drugs op 14 december werd de ontvangster en enige tijd later haar huisgenoot aangehouden en ingesloten. De vrouw werd na enkele verhoren in vrijheid gesteld. De man zit nog vast. De pasta zou na verwerking ongeveer 10 kilogram cocaïne hebben opgeleverd met een straatwaarde van ongeveer 350.000 euro.

Pinpasfraude

Purmerend, januari 2007.

De politie stelt een onderzoek in naar een omvangrijke pinpasfraude. Meer dan vijftig inwoners van Purmerend en omstreken hebben de afgelopen dagen aangifte gedaan van fraude. Van hun rekeningen werden forse afschrijvingen gedaan in Spanje en Italië terwijl zij daar niet waren geweest. De recherche vermoedt dat bij het pinapparaat van de ABN-AMRObank op het Leeuwerikplein de pasgegevens werden gekopieerd (geskimd) en de pincode werd bemachtigd. Met de bemachtigde gegevens werden vermoedelijk de passen nagemaakt en werd met de pincode geld van de rekeningen gehaald. Om dit soort fraude te voorkomen is het belangrijk het intikken van de pincode af te schermen. De pincodes worden veelal bemachtigd door meekijken, een minicamera of een namaak toetsenbord.

Brandje in oude mavo

Edam, maandag 22 januari 2007, 22:55 uur.

De politie onderzoekt een brand in de oude mavo-school aan de Matthijs Tinxgracht. Kort voor elf uur in de avond werd een fles door een raam gegooid waarna in de gang van het gebouw brand ontstond. In het gebouw waren enkele inwoners van Edam aanwezig die het brandje meteen met een brandblusser blusten. Het gebouw wordt tegenwoordig voor andere activiteiten gebruikt. Er wordt een buurtonderzoek ingesteld en de afdeling Forensische Opsporing onderzoekt de resten van de fles en eventuele sporen ter plaatse. Het wijkteam Edam-Volendam verzoekt getuigen van de brandstichting contact op te nemen via 0900-8844.

Getuigen tasjesroof gezocht

Purmerend, maandag 22 januari 2007, 16:40 uur.

De politie is op zoek naar getuigen van een tasjesroof die plaatsvond op de Koemarkt op maandagmiddag rond kwart over vier. Een 48-jarige Purmerendse liep met haar tas over de schouder in de richting van de parkeerautomaat. Twee jongemannen op een scooterbromfiets reden rakelings en snel langs de vrouw en rukten de tas van haar schouder. Het slachtoffer omschreef de daders als blanke jongens van 20 à 22 jaar oud met zwarte jacks. De scooter was rood van kleur en de helmen zwart en grijs. In de tas zat alleen een mobiele telefoon. Getuigen van de roof worden verzocht contact op te nemen met de recherche in Purmerend via 0900-8844.

Wietplantage

Zaandam, maandag 22 januari 2007, 18:19 uur.

De politie heeft op de Zuiddijk in een woning een hennepplantage ontmanteld en de 27-jarige bewoner aangehouden. Op de bovenverdieping waren drie kamers en een badkamer volledig ingericht als kweekruimte met in totaal circa 400 planten. Een vierde kamer was als knipruimte ingericht. De stroom was buiten de meter om betrokken en het energiebedrijf heeft de bedrading afgekoppeld. De verdachte werd ingesloten en in verzekering gesteld. De planten, apparatuur waaronder een knipmachine, en wikkels met vermoedelijk amfetamine werden ter vernietiging in beslag genomen.

Winkeldiefstal

Purmerend, maandag 22 januari 2007, 17:07 uur.

Een 15-jarig meisje uit Purmerend is aangehouden in een warenhuis aan de Weeshuissteeg als verdachte van winkeldiefstal. Een winkelmedewerker zag dat het meisje drie kledingstukken in de tas deed en deze vervolgens niet bij de kassa afrekende. De verdachte werd meegenomen naar het politiebureau en na verhoor verwezen naar bureau HALT. De ouders werden van de aanhouding op de hoogte gesteld.

Gebroken been

Purmerend, maandag 22 januari 2007, 19:19 uur.

Een 47-jarige fietsster uit Purmerend heeft vermoedelijk haar been gebroken nadat zij werd aangereden door een 60-jarige plaatsgenote. De oudere vrouw reed in haar personenauto over de Rocky Mountainsstraat in de richting van de Limbostraat. Zij verleende op de kruising met de Melkweg geen voorrang aan de voor haar van rechts komende vrouw op de fiets die ten val kwam. Zij werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Haar fiets raakte zwaar beschadigd en de auto kwam er met wat krassen op de motorkap van af. De politie maakt proces-verbaal op van de aanrijding.

Inbraak woningen

Zaandam, dinsdag 23 januari 2007, 07:23 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een woninginbraak op de Ereprijsweg die heeft plaatsgevonden in de nacht van maandag op dinsdag tussen één uur en half zeven. Op onbekende wijze werden de poort naar de tuin en de achterdeur geopend waarna uit de woning een laptopcomputer, spelcomputers en een fototoestel werden meegenomen. Forensische Opsporing stelt een nader onderzoek in naar de sporen. Op Ameland heeft men zich toegang verschaft tot een woning door een gat te boren in een raamkozijn. Door het gat kon de raamboom worden losgemaakt en het raam geopend. Hier werd door de bewoner een geldbedrag vermist.