Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Finjan introduceert krachtige nieuwe web appliances voor bedrijven die hoge prestaties en een ongeëvenaarde beveiliging willen

Nieuwe Vital Security" web appliances en RUSafe-modus beschermen tegen toenemende bedreigingen via internet

San José, Californië, VS, 23 januari 2007 Finjan, wereldwijd aanbieder van proactieve zakelijke oplossingen voor internetbeveiliging, introduceert vandaag een vernieuwd assortiment Vital Security" web appliances, waaronder de compleet nieuwe NG 6100 voor ondernemingen die hoge eisen stellen aan beschikbaarheid. Tegelijkertijd introduceert Finjan de RUSafe-modus, een nieuwe tool waarmee organisaties informatie kunnen scannen in de 'sniffer' mode zonder dat dit gevolgen heeft voor hun bestaande infrastructuur. De nieuwe producten van Finjan zijn opnieuw aanzienlijk verbeterd op het punt van snelheid en beschikbaarheid en bieden de hoogste bescherming tegen kwaadaardige webcontent, dat als het grootste gevaar wordt gezien voor bedrijfsnetwerken.

De meest recente aanvulling op Finjan s assortiment proactieve appliances voor zakelijke internetbeveiliging is de Vital Security NG-6100. Dit is een gateway-oplossing op basis van een robuust platform met een zeer hoge beschikbaarheid, dat voldoet aan de huidige strenge betrouwbaarheids- en snelheidseisen. De NG-6100 kan centraal worden ingezet op een hoofdkantoor, maar is ook te gebruiken als scanoplossing met hoge beschikbaarheid op nevenvestigingen van grote organisaties in combinatie met bijvoorbeeld een Finjan NG-8100 op het hoofdkantoor.

Finjan heeft ook de bestaande Vital Security web appliances NG-8100, NG-5100 en NG-1100 opgewaardeerd naar haar nieuwe SUPERFORMANCE-platforms. Dit verbetert de prestaties aanzienlijk. Zo is de verwerkingssnelheid van de NG-5100 bijvoorbeeld meer dan verdubbeld in vergelijking met het vorige model. Alle Vital Security web appliances voldoen aan de RoHS-richtlijn van de EU.

Grote en kleine ondernemingen eisen niet alleen proactieve beveiligingsoplossingen ter bescherming van hun bedrijfs- en intellectuele eigendommen, zij willen ook robuuste systemen die voldoen aan hun strenge eisen op het gebied van beschikbaarheid en snelheid, aldus Andy Kellett, Senior Research Analyst bij de Butler Group. Finjan s nieuwe Vital Security web appliances bieden de zakelijke markt een uitstekende waardepropositie, omdat ze Finjan s superieure beveiligingstechnologie combineren met een hardwareplatform met hoge verwerkingscapaciteit.

Organisaties kunnen met de nieuwe Finjan RUSafe-modus hun live internetverkeer naar eigen inzicht onderzoeken op kwaadaardige code door de webcontent te scannen en logbestanden en rapporten te genereren. In de RUSafe-modus is het mogelijk de Finjan Vital Security web appliance op een eenvoudige wijze in te zetten zonder de bestaande netwerktopologie aan te hoeven passen. Organisaties kunnen RUSafe dus naast hun bestaande infrastructuur installeren en indien nodig eenvoudig opschakelen naar live-modus .

Finjan s nieuwe productaanbod biedt ongeëvenaarde internetbeveiliging tegen de grootste gevaren voor netwerken en verbeterd tegelijkertijd in hoge mate de snelheid en beschikbaarheid vertelt Yuval Ben-Itzhak, Chief Technology Officer van Finjan. Onze Vital Security web appliances realiseren de hoogste bescherming tegen malicious code dankzij de unieke en gepatenteerde gedragsgebaseerde security engine.

Baanbrekende gedragsgebaseerde technologie: de meest doeltreffende real-time proactieve oplossing voor dynamische internetbedreigingen Alle Vital Security appliances maken gebruik van Finjan s gepatenteerde gedragsgebaseerde technologie om proactief alle soorten internetbedreigingen af te wenden. De gedragsgebaseerde security engine scant real-time elk stukje web content (ongeacht de bron) en analyseert de code en haar functie voordat deze wordt uitgevoerd op de computer van de eindgebruiker. Daarmee wordt bescherming geboden tegen nieuwe en onbekende aanvallen lang voordat traditionele antivirusbedrijven een signature update kunnen vrijgeven of andere softwareproducenten hun producten kunnen aanpassen. Bovendien profiteren klanten van Finjan dankzij haar Malicious Code Research Center (MCRC) van de ontdekking van en bescherming tegen nieuwe beveiligingslekken voordat softwarepatches beschikbaar zijn.

Finjan s appliances voor internetbeveiliging bevatten niet alleen gedragsgebaseerde technologie, maar ook de Vulnerability Anti.dote" engine ter bescherming tegen aanvallen welke gebruikmaken van vulnerabilities, en de Anti-Spyware security engine ter bescherming tegen bekende en onbekende spyware. Ook zijn er optionele modules beschikbaar voor inspectie van HTTPS browserverkeer (SSL), load balancing en een keur van geintegreerde antivirus- en URL-filter engines van derden (Kaspersky, McAfee, Sophos en SurfControl).

Perscontacten
Verenigde Staten Verenigd Koninkrijk Nederland Jan Wiedrick-Kozlowski Neil Stinchcombe Frank Peters Activa PR Eskenzi PR Porter Novelli Tel. +1 585 392 7878 Tel: +44 (0)208 449 1007 Tel. +31 (0)20 543 76 00 jan@activapr.com neil@eskenzipr.com fpeters@porternovelli.nl

Over Finjan
Finjan is een wereldwijde aanbieder van best-of-breed zakelijke oplossingen voor internetbeveiliging. Onze proactieve, appliance-gebaseerde oplossingen vormen de meest effectieve bescherming tegen bedreigingen afkomstig van het internet en bieden organisaties de vrijheid om het internet optimaal te benutten. De beveiligingsoplossingen van Finjan maken gebruik van gepatenteerde, gedragsgebaseerde technologie om alle soorten gevaren af te weren die via het internet dreigen binnen te komen, zoals spyware, phishing, trojans en andere malicious code; zij beschermen organisaties zowel tegen nieuwe en onbekende bedreigingen als tegen bekende malware. De beveiligingsoplossingen van Finjan zijn met verschillende onderscheidingen bekroond en worden geprezen door toonaangevende analisten en tijdschriften, zoals IDC, Butler Group, SC Magazine, CRN, PCPro, ITWeek en Information Security. Dankzij de veelgebruikte security oplossingen van Finjan kunnen organisaties zich optimaal concentreren op webstrategieën waarmee zij hun organisatorische en commerciële potentieel volledig kunnen ontplooien. Kijk voor meer informatie op www.finjan.com.

Toelichting voor de redactie:
" Vital Security NG-8100: proactieve internetbeveiliging voor grote organisaties. De NG-8100 biedt de meeste complete en geavanceerde internetbeveiligingsoplossing die op de markt te koop is. De NG-8100 is een snelle, schaalbare geïntegreerde blade server appliance met hoge beschikbaarheid, die voldoet aan de strenge capaciteits- en beschikbaarheidseisen van grote organisaties met vestigingen op meerdere locaties. " Vital Security NG-6100: proactieve internetbeveiliging en hoge beschikbaarheid voor organisaties. De NG-6100 is Finjan s nieuwste proactieve internetbeveiligingsoplossing. Deze appliance is een gatewayoplossing en maakt gebruik van een robuust platform met hoge beschikbaarheid dat voldoet aan de huidige strenge betrouwbaarheids- en prestatie-eisen. De NG-6100 kan centraal worden ingezet op een hoofdkantoor, maar is ook te gebruiken als scanoplossing met hoge beschikbaarheid op nevenvestigingen van grote organisaties. Bijvoorbeeld in combinatie met een NG-8100 appliance op het hoofdkantoor. " Vital Security NG-5100: proactieve internetbeveiliging voor grote organisaties. De NG-5100 maakt gebruik van een robuust platform met hoge beschikbaarheid en biedt een kosteneffectieve internetbeveiligingsoplossing, die voldoet aan de verwerkingscapaciteitseisen die organisaties tegenwoordig stellen. Met meerdere appliances kunnen tot 10.000 gebruikers worden ondersteund, waarbij ten behoeve van de schaalbaarheid optioneel load balancing mogelijk is. " Vital Security NG-1100: alles-in-één proactieve internetbeveiliging voor kleine en middelgrote organisaties. Deze gatewayoplossing, speciaal ontworpen voor het MKB, levert de onovertroffen en beproefde internetbeveiliging van Finjan in de vorm van een kosteneffectieve, eenvoudig te installeren en zelfbeherende appliance.

© Copyright 1996-2006. Finjan Inc., haar dochterondernemingen en de aan haar gelieerde ondernemingen. Alle rechten voorbehouden. Alle tekst en afbeeldingen in deze uitgave zijn het exclusieve eigendom van Finjan en zijn uitsluitend bestemd voor persoonlijk, niet-commercieel gebruik. Niets uit deze uitgave mag op enige manier worden gewijzigd, gekopieerd, verspreid, uitgezonden, weergegeven, vertoond, vermenigvuldigd, gepubliceerd, in licentie gegeven, gebruikt voor afgeleide producten, overgedragen, gebruikt of verkocht zonder expliciete schriftelijke toestemming van Finjan. De informatie in dit document kan zonder voorafgaande kennisgeving gewijzigd worden en houdt geen verplichting of verklaring in van de kant van Finjan. De technologie en/of producten en/of software van Finjan die beschreven worden of waarnaar verwezen wordt in dit materiaal zijn beschermd door geregistreerde en/of aangevraagde patenten, waaronder de Amerikaanse patentnummers 6092194, 6154844, 6167520, 6480962, 6209103, 6298446, 6353892, 6804780, 6922693, 6944822, 6993662, 6965968, 7058822, 7076469, 7155743 en 7155744, en kunnen beschermd zijn door andere Amerikaanse patenten, buitenlandse patenten of patentaanvragen. Finjan, het Finjan-logo, Vital Security, Vulnerability Anti.dote en Window-of-Vulnerability zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Finjan Inc. en/of haar dochterondernemingen en aan haar gelieerde ondernemingen. Sophos is een geregistreerd handelsmerk van Sophos plc. McAfee is een geregistreerd handelsmerk van McAfee Inc. Kaspersky is een geregistreerd handelsmerk van Kaspersky Lab. SurfControl is een geregistreerd handelsmerk van SurfControl plc. Microsoft en Microsoft Office zijn geregistreerde handelsmerken van Microsoft Corporation. Overige handelsmerken zijn eigendom van hun respectieve eigenaren.