Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Nunspeet - Man zwaargewond na val door dak                |
Een 38-jarige inwoner uit Nunspeet is op maandag (22/01) zwaargewond geraakt bij een val door een dak. De traumahelikopter werd ingeschakeld om het slachtoffer naar het ziekenhuis te brengen. De Arbeidsinspectie is van het incident op de hoogte gesteld.

Het incident vond kort voor 16.30 uur plaats toen het slachtoffer tijdens het repareren van stormschade aan het dak van een stal aan de Veelhorsterweg door het dak viel en een val van vijf meter maakte. Het slachtoffer is met ernstig letsel per traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle. De Arbeidsinspectie heeft een onderzoek ingesteld.

|     |Putten - Man gewond bij opruimen boom                     |
Een 44-jarige inwoner uit Oostzaan is op maandag (22/01) gewond geraakt toen hij bij het doorzagen van een boom gedeeltelijk onder de boom belandde. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Het incident vond op de Milligerweg plaats.

De melding van het incident kwam omstreeks 12.50 uur bij de politie binnen. Een eerste onderzoek heeft uitgewezen dat de man bezig was om een boom om te zagen, die door de storm al gedeeltelijk geknapt was. Bij het doorzagen maakte de boom een halve draai, waardoor de man van een keukentrap viel en gedeeltelijk onder de boom terechtkwam. Het slachtoffer riep om hulp en werd door twee buurtbewoners gehoord. Zij alarmeerden de politie en ambulance In afwachting van hun komst, zaagden zij de boom in stukken om het slachtoffer wat ruimte te geven. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis overgebracht, met o,a, letsel aan hand en enkel.

|     |Harderwijk - Man valt van perron                          |
Een 55-jarige inwoner uit Nunspeet is op maandag (22/01) op het station van Harderwijk van het perron gevallen en daarbij gewond geraakt. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Mogelijk is de man onwel geworden.

Bij de politie kwam de melding van het incident omstreeks 16.15 uur binnen. Ter plaatse bleek dat de man van het perron was gevallen en daarbij tussen de trein en het perron was terechtgekomen. Het slachtoffer was bij kennis en aanspreekbaar. Hij is met lichte verwondingen aan zijn hoofd naar het ziekenhuis overgebracht. De man is mogelijk onwel geworden en als gevolg daarvan gevallen.

|     |Ermelo - Auto in brand                                    |
Een auto die geparkeerd stond aan 't Abdij in Ermelo heeft op maandag (22/01) in brand gestaan. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De brandweer werd ingeschakeld om de brand te blussen. De auto is afgesleept.

Een 67-jarige inwoner uit Ermelo had net een ritje met de auto gemaakt toen hij bij thuiskomst verbrand rubber rook. Vlak daarna stond zijn auto in brand, waarop politie en medewerkers van de brandweer omstreeks 22.15 uur werden gealarmeerd. De brandweer heeft de brand geblust, maar kon niet voorkomen dat de auto aan de voorkant compleet uitbrandde. Er raakte niemand gewond. De auto is afgesleept.

|     |Uddel - Autokrakers aangehouden                           |
Dankzij een alerte buurtbewoner heeft de politie in de nacht van maandag op dinsdag (23/01) op de Van Waalswijkweg in Uddel twee mannen uit Litouwen (25 en 29 jaar) aangehouden, op verdenking van het plegen van autokraken. Nog niet alle benadeelden hebben aangifte gedaan. In de auto van het tweetal trof de politie een aantal goederen die in beslag genomen zijn. De mannen zijn in verband met het politieonderzoek ingesloten.

De politie kwam het tweetal op het spoor na een melding van een alerte buurtbewoner, zo rond half drie 's nachts. Hij gaf de politie direct bruikbare informatie, waarop agenten korte tijd later het tweetal in hun auto konden aanhouden. Bij de aanhouding werd naast inbrekerswerktuigen ook een autoradio en een navigatiesysteem aangetroffen. Alle spullen zijn in beslag genomen. De autoradio en het navigatiesysteem zijn vermoedelijk van diefstal afkomstig. Beide verdachten moeten nog nader worden verhoord en zijn in verband hiermee ingesloten.

Bij de politie zijn alle benadeelde(n) op dit moment nog niet bekend. Zij roept hen op om aangifte te doen, zodat de zaak correct kan worden afgehandeld en mogelijk ontvreemde goederen kunnen worden teruggegeven. Ook eventuele getuigen of anderen die iets bijzonders hebben gezien of andere informatie hebben, worden verzocht om contact op te nemen. Men kan bellen met 0900-8844.

|     |Heerde/Hattem - Politie houdt fietskijk- en verkoopdag    |
Voor de inwoners van Heerde en Hattem die in de afgelopen maanden hun fiets zijn kwijt geraakt, is er op zaterdag 3 februari 2007 weer een fietskijkdag.

Op het politiebureau aan de Zwolseweg 50 in Heerde is er van 10.00 -10.30 uur de gelegenheid om de gevonden fietsen uit de gemeenten Heerde en Hattem te bekijken. Als de eigenaar zijn gestolen tweewieler ontdekt, zal die doorgaans direct worden meegegeven. Vervolgens kan er vanaf 10.30 tot 11.30 uur door gedupeerden, van wie de fiets niet is teruggevonden, een aangetroffen fiets worden gekocht. Deze verkoop is alleen bestemd voor gedupeerden met een bewijs van aangifte. De gevonden fietsen in de gemeente Hattem worden ook in het politiebureau in Heerde opgeslagen.

Einde berichten


---


---


---

---- --